Vinprovning i Göteborg med Xavier Vignon.

Den 3 oktober kommer vinmakaren Xavier Vignon till Sverige och vi ordnar en vinprovning i Göteborg med flera av hans spännande viner.

Xavier Vignon kommer till Göteborg 3 oktober.

Det är ingen tvekan om att Xavier Vignon är en mycket tongivande producent i södra Rhônedalen. Det är därför vi med glädje välkomnar honom till Göteborg i oktober. Vi kommer att  prova sex utvalda viner, där tre kommer från Chateauneuf-du-Pape. 

NÄR? Tisdagen den 3 oktober kl 18.30.

VAR? Restaurang Carlandersparken 21 i Göteborg.

HUR? Boka plats till provningen här. »

PRIS? 650 kr/person.

Under provningen kommer vinerna presenteras av Xavier Vignon på engelska. Evenemanget kostar 650 kronor per person och antalet platser är begränsade. I provningen ingår även en utvald varmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

125,00 kr


Ett fruktigt och mjukt vin signerat Xavier Vignon som passar till lite mildare anrättningar på fågel, lamm eller annat kött.

Xavier Vignon Arcane La Tempérance

200,00 kr


Arcane La Tempérance har en nyanserad och intensiv doft med inslag av hallon och andra röda bär, mörka körsbär samt en fläkt av ceder och läder. Smaken är fyllig och intensiv med tanniner som är stadiga men mogna och finkorniga. Vinet har en lång eftersmak där man finner både mörka bär, hallon, svartpeppar samt ett stråk av ceder.

Xavier Vignon Arcane XV le Diable

249,00 kr


Xavier Vignon Arcane XV le Diable har en nyanserad och intressant doft med inslag av blåbär, björnbär, peppar, andra kryddor, och ceder. Smaken är fyllig med stadig tanninstruktur, men där tanninerna är både mogna och behagliga. I smaken som är komplex finner man både mörka bär och frukter, kryddor, peppar, kryddnejlika och ceder. Samt en viss förnimbar sälta i den långa eftersmaken.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape

285,00 kr


Den senaste årgången av Xavier Vignons Châteauneuf-du-Pape är både fruktig och fräsch med balans, intensitet och elegans. Här finns toner av röda frukter och blommor. Smaken är intensiv, nyanserad med toner av röda bär, körsbär, kryddor, lavendel, fat, viol och färska örter.

Xavier Vignon Arcane La Papesse

679,00 kr


Xavier Vignon Arcane La Papesse har en mycket nyanserad och djup doft med inslag av torkade jordgubbar, mörka körsbär, röda plommon, torkade örter, kryddor samt en fläkt av läder. Smaken är rik, komplex och bär sin alkohol väl. Eftersmaken har mycket bra längd och innehåller toner av mörka och röda frukter, torkade jordgubbar, kryddor, örter, läder och stendamm.

Vi kommer även att prova Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape 1983

Välkommen!

19.09.2023
Xavier Vignon i Châteauneuf-du-Pape

Xavier Vignon


Xavier Vignon är specialiserad på södra Rhônedalen och är mest kända för sina viner från Châteauneuf-du-Pape.

Läs mer »