Vinprovning i Göteborg: Nedslag i södra Frankrike.

Nu bjuder vi in till två vinprovningar i Göteborg i början av mars där vi provar 7 viner från södra Frankrike. Läs mer och anmäl dig till provningen här!

7 viner från södra Frankrike

Vi är så glada över att återigen kunna bjuda in till fysiska vinprovningar. Den här gången går turen till Göteborg där vi under två dagar i rad kommer prova viner från södra Frankrike. Vinprovningarna äger rum 2/3 och 3/3 och leds av Mats Claësson från folk o folk som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

Det är ingen tvekan om att Frankrike är ett fantastiskt land både vad det gäller gastronomi och vin. Som vinland finns det en exceptionell bredd och kvalitet. Många placerar landet högst upp på prispallen, och det är inte svårt att hålla med.

Nu gör vi ett nedslag i landets södra delar. Närmare bestämt i de sydöstra delarna. Vi kommer prova viner från Rhône, Languedoc och Provence.

Om vinprovningen:

När: Onsdagen den 2 mars och torsdagen den 3 mars 2022

Tid: 18:30

Var: Hotell Tidbloms, Olskroksgatan 23, Göteborg 

Hur: SLUTSÅLT

Vi kommer att prova 7 viner under provningen och det kommer att finnas ytterligare några produkter för egen provning. Evenemanget kostar 500 kr per person, och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill. Antalet platser är begränsat - först till kvarn.

Vinerna vi kommer prova:

Château Paradis Blanc

139,00 kr


Château Paradis Blanc har en harmonisk doft med fina toner av söt stenfrukt, citrus, örter och en fläkt av blommor och mango. Smaken är torr, frisk, fräsch och balanserad med inslag av tropiska frukter, stenfrukt, örter och en lätt blommighet.

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé

229,00 kr


Doften i Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé är nyanserad och elegant med inslag av röda frukter, blodapelsin, krusbär och färska örter. Smaken är torr och fräsch med fina toner av röda frukter, apelsin, krusbär, färska örter, mineral och en spets av citruszest.

Cristia Côte du Rhône Blanc

139,00 kr


Cristia Côte du Rhône Blanc har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, aprikos, viol, rosmarin, citrus och blommor. Smaken är torr och fruktig med inslag persika, aprikos, viol, rosmarin och citrus. Vinet har en trevlig balans och en lätt fet textur.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme

399,00 kr


Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Cuvée Anonyme har en intensiv och härligt nyanserad doft med inslag av björnbär, blåbär, röda plommon som elegant samsas med fat, krydda, kaffe och lavendel. Smaken är mycket rik, intensiv, och nyanserad med toner av både mörka och röda frukter, fat, tobak, bakelit, kaffe och lavendel.

Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic

119,00 kr


Xavier Vignon Côtes-du-Rhône Grenache Vieilles Vignes Organic har en inbjudande doft som för tankarna till skogshallon, mörka bär peppar, och torkade örter. Smaken är mjuk, fruktig och kryddig i en härlig symbios. Det finns nyanser av hallon, björnbär, färska örter svart te och lavendel.