Vinprovning i Karlstad: Att välja vin till vilt.

Nu bjuder vi in till en härlig vinprovning i Karlstad den 18/5 där vi grundligt går igenom hur man finner de ljuva föreningarna mellan vin och viltkött. Varmt välkommen!

7 vinflaskor

Förra året var det 286 673 personer som löste ett jaktkort i Sverige och viltkött får mer och mer uppmärksamhet både som välsmakande och ett miljövänligt alternativ till kött på uppfödda djur. Det är också ofta viltkött som är på tapeten om det vankas en mer exklusiv tillställning. Dock finns det en del fallgropar vad det gäller dryckesvalet.

Vi går grundligt igenom hur man finner de ljuva föreningarna och din guide genom provningen blir Mats Claësson från folk o folk som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

Om vinprovningen:

När: Onsdagen den 18 maj Kl 18.30

Var: Scandic Winn Hotell, Norra Strandgatan 9-11, Karlstad, Hur: Anmäl dig till vinprovningen här >>

Evenemanget kostar 500 kr per person och vi kommer att prova 7 utvalda viner. I priset ingår förutom provningen en utvald viltvarmrätt med vin därtill. Den här kvällen serveras hjortfilé med confiterad potatis, dijonsmaksatt rödvinssås, krispigt stek fläsk, sötpotatispuré, stekt svamp och gulbeta. Antalet platser är begränsat så boka din plats i tid.

Varmt välkommen!

Vinerna vi kommer prova:

Robert Weil Rheingau Riesling Kabinett

239,00 kr


En rieslng från Robert Weil som har en intensiv, behaglig och nyanserad doft med inslag av söta nektariner, melon, blöt skiffer, honung, citron och en fläkt av färska blommor. Vinet har en fruktighet och restsötma som balanseras upp på bästa sätt med en frisk och fräsch syrlighet. Intensiteten och smaklängden är magnifik där man finner både nektarin, aprikos, mineral, citron och vita blommor.

Kim Crawford Pinot Noir

245,00 kr


Kim Crawford Pinot Noir har en fruktig och elegant doft med inslag av röda frukter och bär och kryddor. Smaken är fruktig som väl balanseras upp av en hög syra och en bra smakintensitet. I eftersmaken finner man båda röda och mörka frukter, kryddor och en spets av blodapelsin.

Domaine Jones Grenache Noir Vielles Vignes

149,00 kr

179,00 kr


Domaine Jones Grenache Noir Vielles Vignes har en stor och nyanserad doft med inslag av solmogna jordgubbar, körsbär, mörka mullbär, färska örter och en fläkt av kryddor och choklad. Smaken är mjuk och elegant med fin balans och smaklängd.

Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

145,00 kr


Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel har en generös, fruktig doft av solmogna björnbär, blåbär och plommon och kryddiga toner av peppar, rostade fat, vanilj och en fläkt av nypon. Vinet är välbalanserat, fylligt och mjukt med inslag av mogen söt frukt och kryddiga fat. Tanninerna är mjuka och har en sammetslen struktur.

Zonin Amarone della Valpolicella

359,00 kr


Zonin Amarone della Valpolicella har en kraftfull och nyanserad doft med inslag av kryddor, torkade tranbär och körsbär, kanel russin och torkade fikon, fat samt en fläkt av choklad och tobak. Smaken är rik och fyllig med toner av chokladpraliner fyllda med körsbärslikör, torkade tranbär, russin, kryddnejlika och fat.

Château Malescasse 2015

329,00 kr


Château Malescasse 2015 har en nyanserad doft med inslag av tobak, ceder, björnbär, torkade blåbär, svampskog och en fläkt av fudge. Vinet har en nyanserad smak med stadiga fast mogna och finkorniga tanniner. Vinet är fylligt med bra intensitet, komplexitet och smaklängd. Vinet har både toner av korinter, blyertspenna, kanel, muskot, tobak och torkade mörka frukter.