Vinprovning i Karlstad: Barbera och Nebbiolo från Piemonte

Den 8 februari kommer folk o folk till Karlstad och anordnar en provning med nebbiolo- och barberaviner från norra Italien. Boka din plats här.

Luigi di Grasso gör viner av både nebbiolo och barbera.

Det finns en stark trend både i Sverige och internationellt för viner från italienska Piemonte. Där står druvan nebbiolo i fokus, men även barbera har vunnit mer och mer ryktbarhet de senaste åren.

Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert Mats Claësson och vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 500 kr per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Castello del Poggio Barbera d'Asti

119,00 kr


Castello del Poggio Barbera d'Asti har en inbjudande doft med inslag av mörka körsbär, skogshallon, örtkryddor och fat. Smaken är balanserad med toner av körsbär, torkade tranbär, kanel och salvia.

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

119,00 kr


Luigi di Grasso Piemonte Barbera har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, örtkryddor och en fläkt av lakrits. Smaken är medelfyllig, fruktig och fint balanserad med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt. Vinet passar utmärkt till lätta och medelkraftiga rätter av fågel, fläsk, kalv eller lamm. Även pasta och en risotto passar som handen i handsken.

Il Falchetto Bricco Paradiso Barbera d'Asti Superiore

279,00 kr


Barbera d'Asti Superior Bricco Paradiso har en intensiv doft med inslag av röda bär, kryddiga toner av salvia och eleganta kaffetoner. Smaken är medelfyllig och med toner av bigarrå, mogna Victoriaplommon, kryddor, kaffe och rostade fat. Eftersmaken har bra längd.

Tenuta Rocca Langhe Nebbiolo

199,00 kr


Tenuta Rocca Langhe Nebbiolo har en harmonisk doft med inslag av röda frukter, körsbär, salvia, rosenblad men även en fläkt av nypon. Smaken är frisk och fruktig med fin och tydlig tanninstruktur och en hint av solmogna röda frukter, blodapelsin, viol och salvia. Passar utmärkt till medelkraftiga kötträtter och till ost.

Damilano Langhe Nebbiolo Marghe

199,00 kr


Damilano Nebbiolo Marghe har en nyanserad doft med inslag av rosenblad, viol, röda frukter och bär samt ett stråk sommarvarm asfalt. Vinet har stadiga men sandiga tanniner och en bra intensitet i smaken som för tankarna till röda frukter, rosenblad, nypon, kryddor och viol.

Luigi di Grasso Barolo

279,00 kr


Luigi di Grasso Barolo har en nyanserad doft där man upptäcker fina nyanser av torkade körsbär, rosor och röd nejlika, nyasfalterad sommarväg, lakrits, höstlöv, svampskog, cederträ, och högklassig balsamicovinäger. Smaken är kraftfull, intensiv med stadiga tanniner och bra smaklängd samt inslag av torkade frukter, rosor, höstlöv, balsamico, sötlakrits, fat och kryddor.

Tenuta Rocca Barolo

379,00 kr


Tenuta Rocca Barolo är ett vin med nyanserad doft av röda frukter, tranbär, kanel, lakrits, läder, rosenrabatt samt en hint av varm asfalt. Det är ett smakrikt vin med tydliga tanniner. I den långa eftersmaken finner man toner av bland annat röda bär, kanel, sandelträ, rosenblad, kryddnejlika samt ett stråk av nypon.

25.01.2023