Vinprovning i Karlstad – i väntan på Bordeaux.

Dags för vinprovning i Karlstad! Den 27 september testar vi sju spännande viner från Bordeaux samt andra delar av världen där man inspirerats av områdets vänstra strand.

Sju vinflaskor på en bakgrund av ett vinfält i Bordeaux.

Nu inbjuder vi till en provning av bordeauxviner samt viner från övriga världen som fått sin inspiration från den vänstra stranden i Bordeaux.

I dessa har druvan cabernet sauvignon en dominerande roll. En druva som är världens mest odlade och med största sannolikhet även den mest kända. Din guide genom provningen blir Mats Claësson från folk o folk som är en av Sveriges mest erfarna provningsledare.

När: Tisdagen den 27 september Kl 18.30.

Var: Scandic Winn Hotell, Norra Strandgatan 9-11, Karlstad.

Hur: Anmäl dig till provningen här. >>

Pris: Evenemanget kostar 500 kr per person-

Antalet platser är begränsat. Vi kommer att prova 7 utvalda viner. I priset ingår förutom provningen en utvald köttvarmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Château Bois Cardon Médoc

109,00 kr


Château Bois Cardon Médoc består av av 60% merlot och 40% cabernet sauvignon och har lagrats i sex månader på franska ekfat. Vinet har en angenäm doft av plommon, svarta vinbär, lakrikts och kryddor, och i den fruktiga smaken hittar du inslag av plommon, laktrits och fat.

Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend

229,00 kr


Nederburg The Brewmaster har en medelstor doft med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt. Tanninerna är mogna med en finkornig struktur. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

UNSHACKLED Cabernet Sauvignon

299,00 kr


UNSHACKLED Cabernet Sauvignon har en intensiv och inbjudande doft med inslag av mörka plommon, björnbär, kryddor och en fläkt av svarta oliver. Smaken är intensiv och fruktig där mörka frukter och bär samsas på bästa sätt med fat, kryddnejlika och torkade örter.

Rocca di Montemassi Maremma

329,00 kr


Rocca di Montemassi Maremma har en nyanserad och angenäm doft med inslag av björnbär, torkade körsbär, kryddor, vanilj, tobak och höstskog. Vinet har en hög smakintensitet med mogen och fin tanninstruktur. Smaken visar upp en rik palett av mörka frukter, kryddor, torkade körsbär, björnbär, kaffe och mörk choklad.

Château Malescasse 2016

349,00 kr


Ett stramt och kraftfullt vin från Bordeaux. Ett vin som bröstar upp sig och kräver finare styckningsdelar från älg, rådjur, hjort eller kraftig skogsfågel. Smaksätt gärna den mustiga rödvinssåsen med svarta vinbär eller björnbär. Till det en parmesankryddad potatiskrokett, jordärtskockssmör och stekta trattkantareller.

Château Malescasse 2018

349,00 kr


Château Malescasse 2018 har en nyanserad doft med inslag av mörka plommon, svarta vinbär, blyertspenna, sommarvarm tallskog och en fläkt av kryddnejlika och muskot. Smaken är fyllig med stadiga men mogna tanniner, en bra intensitet samt en lång och komplex eftersmak där man finner både mörka frukter, röda plommon, kryddor, fat och svampskog.

The Prisoner Cabernet Sauvignon

749,00 kr


The Prisoner Cabernet Sauvignon har en maffig doft med inslag av mörka plommon, svarta vinbär, fat, vanilj samt en fläkt av brödkryddor. Smaken är rik och fruktig med intensiva toner av mörka körsbär, cassis, plommon, björnbär, fat och kryddor.