Vinprovning i Norrköping med Chablis och Beaujolais.

Den 13 mars kommer vi till Norrköping och håller vinprovning med med Domaine de Malandes från Chablis och Domaine Rottiers från Beaujolais. Boka din plats nedan.

Domaine des malandes, Chablis.

Domaine des Malandes är en familjegård som äger 29 hektar i Chablis. Vinerna uppskattas för sin friskhet, finess och mineralitet från Kimmeridge-leran, den unika grunden i Chablis.

Den nya generationen Amandine och Richard Marchive förvaltar familjedomänen i Chablis och har även utökats i Beaujolais med ägor i Moulin à Vent.

• NÄR? Onsdagen den 13 mars kl 18.30.

• VAR? Festvåning Etage - Brasseri Tullhuset. Saltängsgatan 30 i Norrköping.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Provningen kommer att ledas av Amandine Marchive och provningen kommer att genomföras på engelska. Vi kommer att prova sex utvalda viner och evenemanget kostar 600 kronor per person, då ingår en utvald varmrätt från Tullhusets eminenta kök och vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

  • Petit Chablis 2022 (kommande vin i beställningssortimentet) 199,00 kr.

  • Chablis 1er Cru Les Vaudevey 2021, nr 95092 (tillfälligt sortiment 15 mars) 349 kr.

  • Chablis 1er Cru Montmains 2020 (endast privatimport).

Domaine des Malandes Chablis, 750ml

249,00 kr


Domaine des Malandes Chablis har ung doft av citron, persika, mandel och ostronskal och en fläkt av vita blommor. Det är torrt med hög syra och har en frukt som får en att tänka på syrlig persika och en fläkt av citron. God och lång, mineralrik eftersmak.

Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie

191,00 kr


Domaine Richard Rottiers Beaujolais Village La Sambinerie har en fin doft med inslag av färska körsbär, skogshallon, björnbär, banan, inlagda körsbär och viol. Vinet har en viss strävhet, bra fruktighet samt fräsch syra med toner av körsbär, lite mörka frukter, kryddor och färska örter.

Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay

249,00 kr


Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay har en inbjudande doft och medelfyllig smak med fin fruktighet och syra som lever i harmoni med mogna tanniner samt toner av mörka frukter, körsbär, kryddor samt en spets av lakritskola.

13.03.2024
Vinmakarna på Domaines des Malandes.

Domaine des Malandes


Domaines des Malandes gör mycket stilfulla viner med ren snygg frukt och den strålande mineralkänsla som gör Chablis till det unika vin det är.

Läs mer »