Provning i Stockholm med viner från André Lurton i Bordeaux.

Den 11 september bjuder vi in till en spännande vinprovning med läckra viner från Bordeaux och André Lurton. Boka din plats här nedan.

Chateau Bonnet Blanc testas på vinprovningen.

Nu ska vi prova vin från en av de mest prestigefyllda familjeägda egendomarna i Bordeaux. Vinerna från Famille André Lurton skildrar en familj vars vision och starka passion för vin har format en av de mest tongivande egendomarna i Bordeaux.

André Lurton, företagets grundare, ägnade närmare 70 år av sitt liv i vingården. Hans engagemang var unikt. Varsamt uppmärksammade han varenda detalj kring vinrankan och arbetade med en genuin känsla för naturen. Att André Lurton var en sann visionär råder det inga tvivel om. Han skapade en vindynasti som idag består av sex framstående slott i Bordeaux.

Famille André Lurton äger slotten Château Bonnet, Château Couhins-Lurton, Château La Louvière, Château du Rochemorin, Château de Cruzeau och Château de Barbe Blanche. Vart slott har ett eget vinmakarteam på plats, under översyn av Jaques Lurton.

• NÄR? Måndagen den 11 september kl 18:30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till vinprovningen här. »

• PRIS? Provningen kostar 600 kr/person.

Provningen kommer att ledas av folk o folks dryckesexpert, Mats Claësson. Vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. 


Vi kommer att prova följande viner:

Château Bonnet Blanc

109,00 kr


Fruktig, aromatisk doft med inslag av krusbär, gröna äpplen, svartvinbärsblad, blommor, päron, tropisk frukt, örter och citron. Aromerna kommer tillbaka i smaken, som är mycket frisk. Elegant, balanserat och ursprungstypiskt med en harmonisk eftersmak.

Château Couhins-Lurton Blanc

539,00 kr


Château Couhins-Lurton Blanc görs alltid på enbart sauvignon blanc. Doften är mogen och utvecklad med inslag av akacia, solmogna citroner, tropisk frukt, kryddor, honung, bivax, mineralitet och en subtil ton av ek. Fyllig, smakrik och aromatisk med elegant fatkaraktär och en härlig fräschör och inslag av passionsfrukt, citron och grapefrukt. Lång harmonisk eftersmak med en angenäm mineralitet.

Château Bonnet Rouge

149,00 kr


Fruktig doft med aromer av moreller, svarta vinbär, björnbär, kaffe, choklad, lakrits, fat och peppar. Balanserad, mjuk och elegant smak i klassisk bordeauxstil och med sammetslena tanniner. Lång eftersmak.

Château Bonnet Réserve Rouge

169,00 kr


Inbjudande fruktig doft av björnbär, svarta vinbär, blåbär, körsbär, kryddor, örter och fat. Välbalanserad, harmonisk, rund och fruktig smak med toner av rostade ekfat. Eleganta välintegrerade tanniner.

Château de Rochemorin Rouge

269,00 kr


Mogen och komplex doft i klassisk bordeauxstil med inslag av svarta vinbär, körsbär, röda bär, örter, ceder, fat, vitpeppar, tobak och kryddor. Smakrik och fyllig med elegant tanninstruktur, välintegrerade fat och en lång harmonisk eftersmak.

Vi provar även: Château La Louiviere Rouge 2015 (nr 70233) 499,00 kr

30.08.2023