Vinprovning i Stockholm med Chateau Ste Michelle.

Den 19 mars har vi nöjet att bjuda in till provning med vinproducenten Chateau Ste Michelle, som är pionjär och en mycket meriterad vinproducent i Washington State.

Provning med Chateau Ste Michelle.

Washington State är den näst största staten i USA vad det gäller produktion av kvalitetsvin. Men vi kommer även prova varsitt vin från Kalifornien och Oregon eftersom Chateau Ste Michelle även har egendomar i andra delar av USA.

• NÄR? Tisdagen den 19 mars kl 18.30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Vi kommer att prova sju olika viner. Provningen som kommer att vara på engelska leds av Craig Mitchell. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.


Vi kommer att prova följande viner:

Chateau Ste Michelle Riesling

149,00 kr


Chateau Ste Michelle Riesling har en druvtypisk doft med inslag av gröna äpplen, vit persika och mineral. Vinet är smakrikt och har en liten restsötma som tack vare en hög syra bjuder på en härlig balans.

Chateau Ste Michelle Chardonnay

139,00 kr


Fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, ananas, smör, valnötter, vanilj, kardemumma och mango. Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk eller ljust kött.

Erath Pinot Noir

219,00 kr


Erath Pinot Noir har en härligt fruktig doft med inslag av solmogna mörka körsbär, björnbär, röda vinbär, plommon och toner av jasmin och örter. Smaken är nyanserad med lätt fatkaraktär. Tanniner och fruktsyra är vackert balanserade vilket ger en lång och mjuk eftersmak.

Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon

155,00 kr


Chateau Ste Michelle Cabernet Sauvignon är ett fruktigt vin med balanserad smak och rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, kakao, mörka körsbär, lavendel, kaffe, plommon och vanilj. Passar mycket bra till rätter av mörkt kött, lamm, nötkött, blåmögelostar och mörk choklad.

Chateau Ste Michelle Indian Wells Cabernet Sauvignon

249,00 kr


Ett cabernet sauvignon-vin med nyanserad, mycket fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, mörka körsbär, mörk choklad, ceder, plommon, tobak och vanilj.

Cold Creek Cabernet Sauvignon

281,00 kr

289,00 kr


Fruktig doft med inslag av mörk frukt, svartpeppar och choklad. Kraftfullt och fylligt vin med bra struktur, härlig balans och ett snyggt avslut. Passar gott till pepprigt kött, lammracks och mustiga pastarätter.

  • Vi provar även Patz & hall Dutton Ranch Chardonnay, nr 79545, 399 kr, 750 ml.

Välkomna!

19.03.2024