Vinprovning i Stockholm med chefsvinmakaren från Nederburg.

FULLBOKAT! Onsdagen den 21 september bjuder vi in till en provning i Stockholm! Den här gången är det den sydafrikanska vinproducenten Nederburgs chefsvinmakare Samuel Viljoen som håller i provningen.

Vinglas med vin på ett bord samt Nederburgs logga.

Vi provar sydafrikanska viner från Nederburg.

OBS: Denna provning är fullbokad.

Det är ingen tvekan om att Nederburg är en av Sydafrikas mest meriterade vinproducenter. Vi har nu glädjen att bjuda in till provning med Nederburgs chefsvinmakare Samuel Viljoen.

Provningen kommer att hållas på engelska och vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 500 kronor per person och då ingår en utvald köttvarmrätt med vin därtill.

I Stockholm tar vi maximalt 48 deltagare som är fördelade på 9 bord som tar 4 personer och 2 bord som dukas med 6 personer. Om ni bokar för 3 personer eller mer kommer ni att bli tilldelade ett bord som vi reserverar. När ni bokar för 1–2 personer är det fri sittning. Det går bra att komma tidigare (max 45 minuter tidigare) och markera platser med exempelvis ett klädesplagg. Lokalen öppnas sedan för insläpp cirka 10 minuter innan provningen börjar.

NÄR? Onsdagen den 21 september kl 18.30.

VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm. Ingång Fatburen (ej USINE Bistro som ligger bredvid)

HUR? Anmäl dig här. >>

PRIS? Provningen kostar 500 kr per person.


Vi kommer att prova följande viner:

Nederburg The Winemasters Organic Chenin Blanc

109,00 kr


Fräsch och krispig med generösa toner av lime, vit persiska och aprikos med en fin och lång eftersmak. Förutom till skaldjur och fisk passar vinet extra bra till östasiatiska rätter, fågel och mat som serveras med gräddbaserade såser, samt till utvalda ostar som brie och emmentaler.

Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon, box 3000 ml

199,00 kr

300,00 kr


Nederburg The Winemasters Cabernet Sauvignon har en inbjudande doft med inslag av av både mörka och röda bär, kryddor och ek. Smaken är medelfyllig med mogna tanniner och en bra smakintensitet. Passar till både medelkraftiga och kraftigare rätter med fågel, kött eller grönsaker.

Nederburg The Motorcycle Marvel

229,00 kr


Nederburg The Motorcycle Marvel har en fint nyanserad doft med inslag av torkade frukter, kryddor, fat, tobak och svampskog. Smaken är medelfyllig med toner inslag av torkad röd och mörk frukt, kryddor, söt lakrits, tobak samt väl integrerad fatkaraktär.

Nederburg The Brewmaster Bordeaux Blend

229,00 kr


Nederburg The Brewmaster har en medelstor doft med inslag av mörka frukter som svarta vinbär och plommon samt mörk choklad, kaffe, cigarrlåda och en kryddig touch av vanilj. Vinet är smakrikt. Tanninerna är mogna med en finkornig struktur. I eftersmaken återkommer de mörka frukterna, faten, kaffet och kryddigheten.

Nederburg Two Centuries Cabernet Sauvignon 2017

499,00 kr


Two Centuries Cabernet Sauvignon 2017 har en generös och nyansrik doft. Det är ganska mycket tanniner men de är väl mogna och har en finkornig struktur. Strävheten balanseras upp mycket väl av vinet fruktighet och smakrikedom.

Nederburg Two Centuries Cabernet Sauvignon 2007

499,00 kr


Doften Nederburg Two Centuries Cabernet Sauvignon 2007 är nyanserad med toner av, tobak, kryddnejlika och en touch av kaffe. Smaken är medelfyllig med stadiga men mogna tanniner. Ett härligt vin som passar till kraftfulla kötträtter och utvala ostar.

Nederburg Noble Late Harvest

119,00 kr


Nederburg Noble Late Harvest har en mycket söt smak av tropiska och torkade frukter, honung och nötter. Dessertvinet har en balanserad syra och lång söt eftersmak och passar till desserter med frukt och bär eller till lagrade grönmögelostar. 

02.09.2022