Vinprovning i Stockholm – med fina fransoser.

Den 28 maj bjuder vi in till vinprovning med två högaktade franska vinhus: Peyrassol och Château Malescasse. Vi provar sex utvalda viner och därefter ingår en varmrätt. Boka din plats här.

Chateau Malescasse 2018.

Alban Cacaret, Vice President för Peyrassol och Château Malescasse besöker Stockholm för en provning med folk o folk. Vi kommer bland annat få en förhandsvisning av Peyrassol Les Commandeurs Provance Rosé 2023, som lanseras den 31 maj i det tillfälliga sortimentet.

Alban Cacaret och Philippe Austruy förvandlade La Commandierie de Peyrassol till en av Procence mest framgångsrika familjeägda vingårdar år 2001. Även samma dedikation ligger bakom Philippe Austruys projekt, Château Malescasse, i Haut-Médoc, som hanteras som en Grand Cru Classé sedan familjen tog över år 2012.

• NÄR? Tisdagen den 28 maj kl 18.30.

• VAR? Usine, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Provningen kommer att genomföras på engelska och vi kommer att prova sex utvalda viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill.


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rouge

255,00 kr


Commanderie de Peyrassol är en vacker egendom som ligger i hjärtat av vinområdet Côtes de Provence cirka 4 mil från Saint-Tropez. Smaken på detta röda vin är rik med inslag av mörka frukter, fat, tobak, torkade örtkryddor och en fläkt av vitpeppar. God till medelkraftiga och lite kraftigare kötträtter där det gärna får finnas feta eller krämiga komponenter.

Château Malescasse 2015

359,00 kr


Château Malescasse 2015 har en nyanserad doft med inslag av tobak, ceder, björnbär, torkade blåbär, svampskog och en fläkt av fudge. Vinet har en nyanserad smak med stadiga fast mogna och finkorniga tanniner. Det är fylligt, med bra intensitet, komplexitet och smaklängd. Man finner både toner av korinter, blyertspenna, kanel, muskot, tobak och torkade mörka frukter.

Château Malescasse 2016

359,00 kr


Ett stramt och kraftfullt vin från Bordeaux. Ett vin som bröstar upp sig och kräver finare styckningsdelar från älg, rådjur, hjort eller kraftig skogsfågel. Smaksätt gärna den mustiga rödvinssåsen med svarta vinbär eller björnbär. Till det en parmesankryddad potatiskrokett, jordärtskockssmör och stekta trattkantareller.

Château Malescasse 2018

359,00 kr


Château Malescasse 2018 har en nyanserad doft med inslag av mörka plommon, svarta vinbär, blyertspenna, sommarvarm tallskog och en fläkt av kryddnejlika och muskot. Smaken är fyllig med stadiga men mogna tanniner, en bra intensitet samt en lång och komplex eftersmak där man finner både mörka frukter, röda plommon, kryddor, fat och svampskog.

Vi kommer även att prova:

  • Peyrassol Réserve des Templiers 2022, endast privatimport.

  • Peyrassol Cuvée des Commandeurs Rosé 2023, lanseras 31 maj.

28.05.2024