Vinprovning i Stockholm med Giacomo Borgogno.

Den 21 februari bjuder vi in till vinprovning i Stockholm då vi får besök av den italienska vinproducenten Giacomo Borgogno i Piemonte. Boka din plats här nedan.

Provning med Borgogno 21/2.

Det är med stor glädje vi nu får besök av Giacomo Borgogno, som inte bara är ett av de äldsta vinhusen i Piemonte som grundades redan 1761, det har alltid räknats till de allra främsta. Borgognos unge vinmakare Andrea Farinetti har lovordats av vinkritikerna och hans viner får toppoäng och vinner guldmedaljer för sin höga kvalitet.

Borgogno utsågs 2021 till Årets Vinhus av tidningen Allt om Vin och vann även utmärkelsen Gyllene Glaset från Allt om Mat.

• NÄR? Onsdagen den 21 februari kl 18.30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

• PRIS? 600 kr.

Provningen leds av Maria Giovanna från Giacomo Borgogno och den kommer att vara på engelska. Vi kommer att prova sju utvalda viner. Evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. 


Följande viner kommer att serveras under kvällen:

Borgogno Dolcetto d'Alba

219,00 kr


Fruktigt vin med fina toner av mörka körsbär. Passar till den italienska klassiskern Vitello Tonnato, charkuterier, pizza och pasta, gärna med svamp.

Borgogno Barbera d'Alba Superiore

199,00 kr


Barbera med kryddig, fruktig doft och inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, fat och örtkryddor. Smakrikt, fruktigt och kryddigt vin med inslag av körsbär, plommon, lakrits och fat.

Borgogno Langhe Rosso

139,00 kr


Kryddig, fruktig doft med inslag av körsbär, röda vinbär, fat och örtkryddor. Elegant, kryddig, bärig smak med inslag av svarta vinbär, björnbär, choklad och kaffe. De mjuka tanninerna ger, tillsammans med den eleganta syran, struktur och stabilitet till vinet.

Borgogno Langhe Nebbiolo

239,00 kr


Nyanserad, kryddig doft med inslag av körsbär, salvia, plommon, fat och sötlakrits. Kryddigt, smakrikt vin med inslag av körsbär, fat, choklad och salvia.

Borgogno No Name

309,00 kr


Från Piemonte kommer detta vin med en nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, nypon, rosor och choklad. Kryddigt, nyanserat och smakrikt vin i stram stil med inslag av mörka körsbär, rosor, fat, salvia och tobak.

Borgogno Barolo Classico

484,00 kr


Nyanserad, kryddig doft med inslag av fat, körsbär, rosor, salvia och choklad. Komplex, kryddig och elegant smak i stram stil med inslag av plommon, körsbär, fat och tobak.

Borgogno Barolo Riserva

699,00 kr


Komplex, kryddig doft med, inslag av mörka körsbär, rosor, lakrits och fat. Komplex, fyllig och kryddig smak med inslag av mörka körsbär, torkade rosor, tobak, salvia, choklad och fat. Lång, nyanserad eftersmak.

Välkommen!

07.02.2024