Vinprovning i Stockholm med vinhuset Ricasoli.

Den 14 juni välkomnar vi representanter från det anrika vinhuset Ricasoli till Stockholm. De håller tillsammans med folk o folk en provning av deras underbara italienska viner från bland annat Chianti. Boka din plats här nedan.

Vinprovning med Ricasoli.

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.

Allt började med att familjen Ricasoli övertog Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner. Ricasolis hållbarhetsarbete står alltid i första rummet och de innehar EQUALITAS hållbarhetscertifiering

- NÄR? Onsdagen den 14 juni kl 18.30.

- VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

- HUR? Anmäl dig till provningen här. »

- PRIS? Provningen kostar 550 kr/person.

Provningen kommer att ledas av Massimiliano Biagi från Ricasoli och sker på engelska. Vi kommer att prova sju olika viner. Evenemanget kostar 550 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Denna kväll bjuds vi på kalventrecôte, tomat- och olivragu, ruccola och parmesan med rostad potatis.


Vi kommer att prova följande viner:

Torricella

209,00 kr


Torricella 2020 är ett vin gjort av 100% chardonnay. Doften är medelstor, en aning smörig men också lätt blommig och fint fruktig. Smakmässigt är vinet medelfylligt, avrundat och mjukt med en generös frukt men också frisk syra och stor fräschör.

Albia Rosé

129,00 kr


Albia Rosé är gjort av sangiovese och merlot. Vinet har en medelstor och bärig, blommig doft i en charmerande och påfallande elegant stil. Smaken är lätt, lent texturerad och frisk med en utsökt fruktighet som drar åt röda bär, helt torr och med en angenämt fruktig och elegant eftersmak.

Brolio Chianti Classico

145,00 kr


Vi kommer även att prova Brolio Chianti Classico, ett lättdrucket men ändå seriöst strukturerat vin med en medelstor, fin fruktighet av röd frukt. Smaken är medelfyllig med en fint texturerad kropp, en druvtypiskt uppfriskande syra och finstämda tanniner samt en mjuk vaniljsötma från ekfaten.

Rocca Guicciarda Riserva

159,00 kr


Doften i Rocca Guicciarda Riserva är frisk och elegant körsbärsfruktig och har en fin ton av rostat kaffe samt vanilj från ekfaten, även med en lätt medelhavsörtig kryddighet. Smaken är medelfyllig, elegant fruktig och frisk med en god och välbalanserad struktur, lång och med en lätt rostad nyans av ekfaten.

Castello di Brolio Gran Selezione 2019

449,00 kr


Här har vi Ricasolis prestigevin av 100 procent sangiovese. Castello di Brolio Gran Selezione är ett elegant och komplext vin med rika tanniner och välintegrerad syra. Stor fruktighet med tydliga toner av körsbär, järn, plommon och ett visst inslag av citrus.

COLLEDILA Gran Selezione 2019

649,00 kr


I det här vinet kommer sangiovesedruvorna från en väldränerad jord med inslag av lera och kalksten. Druvorna skördas för hand, endast de bästa druvklasarna går till Colledilà. Smaken är medelfyllig, tydlig men med fin tanninstruktur och elegans med en liten cedernyans från ekfaten. Det här är en utmärkt och seriös Chianti Classico.

Granello 2020

249,00 kr


Vi avslutar med ett läckert dessertvin! Granello 2020 har en stor, väldigt ren och intensiv doft med läckra toner av söta tropiska frukter och med en fin känsla av torkade aprikosers. Tack vare torkningen av druvorna har vinet fått en fyllig och påfallande söt smak med samma intensiva fruktighet som i doften och med en frisk syra som skapar en utsökt balans.

31.05.2023

Vinprovningar


Vi anordnar regelbundet vinprovningar som leds av Mats Claësson, en av landets mest erfarna provningsledare. Provningarna arrangeras i Stockholm, Göteborg, Västerås, Karlstad och Norrköping.

Läs mer »