Vinprovning i Stockholm med vinhuset Ruffino.

FULLBOKAT! 3 november arrangerar vi en provning på vinkällaren Grappe med Christian Bottegal från det italienska vinhuset Ruffino.

Ruffinoflaska på bord med nötter och fikon på ett fat.

Ruffino grundades av kusinerna Ilario och Leopoldo Ruffino 1877 och har sin bas i vackra Toscana. Från början var det ett litet vineri i orten Pontessieve, nära Florens. Idag har Ruffino sex egendomar i Toscana samt två i Ventetien.

OBS: Denna provning är fullbokad!

De senaste åren har Ruffinos engagemang i att värna om miljön och den biologiska mångfalden ökat kraftigt och de har gjort omfattande investeringar i hållbar produktion och ekologisk odling.

Provningen leds av Christian Bottegal från vinhuset Ruffino och kommer att hållas på engelska.


Vi kommer att prova följande viner:

Ruffino Modus IGT Toscana

389,00 kr


Ruffino Modus har en komplex doft som karaktäriseras av av mogen frukt som körsbär, plommon och björnbär som sedan toppas av kryddiga inslag av ekfat, mynta, söt tobak och balsamvinäger. Vinet är fylligt och rikt med en struktur av finess med silkeslena tanniner och påtaglig friskhet. Eftersmaken är ihållande med smak av svarta vinbär, frukt och kakao.

Ruffino Modus Primo Toscana

669,00 kr


Vinet har en nyanserad doft med inslag av mörka frukter, mörka plommon, moreller, kryddor, tobak samt en fläkt av balsamico, och apelsinzest. Smaken är rik  och nyanserad med fina inslag av björnbär. plommon, fat, kryddor, vanilj och choklad.

Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione, magnum

949,00 kr


Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione har en nyanserad doft med inslag av viol, solmogna körsbär, plommon, choklad och kanel. Smaken är lång och nyanserad med toner av körsbär, kryddor, valnötter och svarta oliver.

Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione, magnum

949,00 kr


Ruffino Riserva Ducale Oro Gran Selezione 2014, magnum har har en nyanserad doft med inslag av, solmogna körsbär, plommon, skogsbacke, valnötter, choklad och kanel. Smaken är nyanserad med toner av körsbär, kryddor, valnötter, tobak och svarta oliver. 

Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC

189,00 kr


Dessertvinet Ruffino Serelle Vin Santo har en angenäm doft med inslag av apelsinskal, knäck, chokladkola, mörkt muscovado socker torkade frukter, nötter och kanel. I smaken märks söta toner av torkad aprikos, russin, nötter och chokladkola i samspel med vanilj och en liten aromatisk kryddighet. Vinet är nyansrikt och smaken sitter kvar länge i munnen. Serveras traditionellt sett till biscotti och desserter med nötter.

Vi kommer även att prova vinet Ruffino Rosso di Marte Bolgheri, som ännu inte finns på den svenska marknaden, samt Ruffino Riserva Ducale Oro, 1990 - en årgång som inte längre går att få tag på via Systembolaget.

Ruffino Cares

Vad är Ruffino Cares?


Ruffino Cares är dels ett initiativ som ämnar att reducera vårt miljöavtryck, dels att ge tillbaks till samhället och uppmuntra ansvarsfullt drickande. 

Läs mer »