Vinprovning i Stockholm: Speeddejting med roséviner.

Nu ni! Nu kanske ni tror att vi har tagit oss vatten över huvudet och gett oss in i dejtingdjungeln, men icke. Under denna provning den 19 juni snabbdejtar vi roséviner för att hitta årets bästa rosé. Välkommen!

Vinprovning med roséviner.

Foto: Adobe Firefly/AI

Vill du hitta ett lättsamt rosévin att umgås med över midsommar eller kanske under hela sommaren? Eller söker du ett seriöst och ett tillförlitligt rosévin för en längre relation? Vi erbjuder därför vår första speeddejting-provning av roséviner! Vi kommer att prova snabbare än normalt och det kommer att dyka upp hela 16 stycken(!) förväntansfulla roséviner.

• NÄR? Onsdagen den 19 juni kl 18.30.

• VAR? USINE, Södermalmsallén 36 i Stockholm.

• HUR? Boka plats till provningen här. »

Matchmaker för kvällen blir vår dryckesexpert Mats Claësson. Vi kommer att prova 16 olika viner och evenemanget kostar 600 kronor per person och då ingår en utvald varmrätt och vin därtill. Kvällens anrättning blir konfiterat kycklingbröst och en somrig sallad på grillad vattenmelon med fetaost, sparris och myntadressing.


Ett urval av de 16 viner som provas:

Colle Reale Rosé

99,00 kr


Fruktig doft med inslag av körsbär, blodapelsin och örter. Torr, frisk, fruktig rosé i matvänlig stil med inslag av röda bär, persika, blodgrape, körsbär och örter.

Arniston Bay Rosé Fairtrade

89,00 kr


Elegant, bärig och mycket frisk smak med inslag av hallon, smultron, färska örter, grapefruit och granatäpple. Självklar som sällskapsdryck samt till lättare vegetariska rätter och fisk eller kyckling, gärna i sallader. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc

89,00 kr


CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d'Oc har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, röda vinbär, citrus och örter. Smaken är fruktig med toner av hallon, röda vinbär, citrus och örter.

Vinet säljs i generös 1-litersflaska och passar utmärkt till grillad fisk, kycklingrätter, säsongens sallader eller en härlig chèvre chaud. Rosévinet klarar även lite hetta från exempelvis asiatiska rätter eller tex-mex.

Cantine Lunae Mea Rosa

179,00 kr


Vinet görs av vermentino nero som efter fyra timmars skalmaceration jäses i temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Ett friskt och rödfruktigt personligt vin med smak av smultron, persika, apelsinzest och färska örter.

By.Ott Rosé

209,00 kr


By.Ott Rosé är ett bärigt, ungdomligt och mycket friskt rosévin med inslag av smultron, örter, hallon, vattenmelon, rabarber och blodgrapefrukt. Serveras kylt som sällskapsdryck, men passar även fint till fisk- och kycklingrätter, gärna sallader.

Château Bonnet Rosé

139,00 kr


Fruktig doft med inslag av jordgubbar, smultron, röda vinbär, vit persika och en angenäm örtighet. Smaken är torr, frisk, fruktig och elegant med en balanserad eftersmak. Cabernet Sauvignon 51%, Merlot 45%, Semillon 4%.

DeAetna Rosato

179,00 kr


I detta eleganta rosévin från Sicilien finns inslag av aprikos, mogna persikor, citrustoner och apelsinblom. Friskt med både smultron och örter i avslutet. Druvor: Nerello mascalese 90 procent och nerello cappuccio 10 procent.

Triennes Rosé

145,00 kr


Elegant och nyanserad doft med inslag av blodapelsin, solmogna jordgubbar, mineral och örter. Torr, mycket frisk, fruktigt och nyanserad smak med inslag av röda bär, blodgrape, mineral och örter.

19.06.2024