Vinprovning online – barbera och nebbiolo från Luigi di Grasso.

Välkommen på digital provning 6/10 där vi provar en barbera och en nebbiolo från Luigi di Grasso, Piemonte. Anmäl dig till här.

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo och  Luigi di Grasso Piemonte Barbera mot röd och rosa bakgrund

Onsdagen den 6 oktober 18.00 - helt kostnadsfritt

Piemonte är just nu en av de hetaste vinregionerna! Välkommen på en intressant provning av en barbera och en nebbiolo från Luigi di Grasso - ett nytt och spännande varumärke från Piemonte.

Missade du provningstillfället? Här kan du se provningen när du vill >>

Piemonte är just nu en av de hetaste vinregionerna och vi bjuder in till en intressant provning av Luigi di Grasso som är ett nytt varumärke. Vinerna ska spegla den vackra och så hyllade vinregionen Piemonte. Först lanseras en barbera och nebbiolo och senare i höst anländer en barolo. Samtliga viner i Luigi di Grasso serien speglar med själ och hjärta vinregionen Piemonte.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 6 oktober 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång. 

Vinerna vi kommer prova:

Luigi di Grasso Piemonte Barbera

119,00 kr


Luigi di Grasso Piemonte Barbera har en nyanserad doft med inslag av mörka körsbär, röda frukter, örtkryddor och en fläkt av lakrits. smaken är medelfyllig, fruktig och fint balanserad med inslag av mörka bär, röda körsbär, skogshallon och ett stråk muskotnöt.

Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo

149,00 kr


Luigi di Grasso Langhe Nebbiolo har en nyanserad doft med inslag av körsbär, hallon, salmbär, torkade örter och en fläkt av rosor och nypon. Smaken är ganska stram men tanninerna är mogna och mjuka samt balanseras upp fint av fruktighet och smakintensitet.

Eftersmaken har en angenäm längd och man finner toner av både körsbär, hallon, örter samt ett stråk av nougat.