Vinprovning online: Det nya Beaujolais (inkl. tilltugg).

Onlineprovning den 7 sept. av beaujolain Moulin à Vent Mortperay från Domaine Richard Rottiers med passande tilltugg och varmrätt.

Moulin à Vent Mortperay Beaujolais

Det har skett många intressanta förändringar i vinområdet Beaujolais de senaste 10 åren. Idag vimlar det av ambitiösa unga vinmakare som får fram viner av högsta kvalitet och personlighet.

Missade du provningstillfället? Se hela provningen här >>

Domaine Richard Rottiers är en mycket ambitiös vinodlare i Romaneche-Thorins som ligger i Beaujolais. Richard har en bred erfarenhet inom vintillverkning och vinodling från bland annat Chablis, Kalifornien, Gaillac, South Africa, New Zealand och Luberon.

Den egna egendomen började med att Richard köpte 3 hektar gamla vinodlingar (40–80 år gamla stockar) i Moulin à Vent. Idag har egendomen 11 hektar och blev ekologiskt certifierad 2015.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

När: 7 sept. 2022 kl. 18.00

Var: Provningen äger rum online.

Hur: Anmäl dig här >>

Provningen är kostnadsfri.

Vinet vi provar:

Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay

249,00 kr


Domaine Richard Rottiers Moulin à Vent Mortperay har en inbjudande doft och medelfyllig smak med fin fruktighet och syra som lever i harmoni med mogna tanniner samt toner av mörka frukter, körsbär, kryddor samt en spets av lakritskola.

Tilltugg till vinet

Prova gärna vinet tillsammans med ostbågar och Haupt lakrits Ultra Violet.

Ett något mer avancerat tilltugg är osten Comté Extra +16 månader med marinerade jordgubbar.

Gör så här: Marinera lättsockrade jordgubbar i en liten plastpåse med lite rött vin. Förslut påsen så att alla bär badar i vätskan och förvara i kylen i helst ett dygn. En stund innan provningen skär ni upp lagom stora munsbitar av osten och placera en halv jordgubbe på var ostbit.

Mats har också tagit fram en skräddarsydd varmrätt, en mustig vegansk gryta med ugnsbakade rotfrukter, som är perfekt att servera till vinet efter provningen.