Vinprovning online - Läckra roséviner.

Välkommen på provning av två läckra roséviner - ett från Provence och ett från Österrike. Provningen äger rum den 9/6 2021. Anmäl dig här.

Domaine De La Rouvière Rosé och Kein Name Zweigelt Rosé Trocken på bord utomhus

Onsdagen den 9 juni 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt

Rosévin har blivit alltmer populära de senaste åren, både i Sverige och globalt. Trots att de är mycket användbara matviner så är de fortfarande främst förknippande med den varmare årstiden och semestertider.

Under den här provningen kommer vi prova två fruktiga roséviner, ett från Österrike och ett från Provence. 

Missade du provningstillfället? Se hela provningen här >>

De senaste årtiondena har världens vinproducenter tagit rosévinerna mer på allvar och det har skett en enorm kvalitetsförbättring. Om vi tittar på Systembolagets försäljning 2020 så var rosé den vinkategori som ökade mest (8% av den totala vinförsäljningen i volym). Den allra största procentuella ökningen var de mer exklusiva rosévinerna. Rosévinerna från 100 kr och uppåt ökade med hela 34,2% i värde. Vi guidar er genom rosévinernas värld och provar två riktigt läckra roséviner.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum onsdagen den 9 juni 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Laga gärna till denna anrättningen och pröva till vinerna efter provningen. Caprese med jordgubbar och mozzarella

Man kan också välja att använda rätten ovan som förrätt och sedan till varmrätt serveraPaella

Roséviner vi kommer prova:

Domaine De La Rouvière Rosé

121,00 kr


Domaine De La Rouvière Rosé har en attraktiv doft som för tankarna till blodgrapefrukt, färska och semitorkade hallon, citronmeliss och ett stråk av färska blommor. Smaken är trevligt fruktig med inslag av solmogna röda bär, torkade hallon, apelsinskal, färska örter och en nätt spets av blommor och fänkål.