Vinprovning online: Orangevin med tilltugg.

Välkommen på onlineprovning den 15/6 där vi tillsammans provar ett orangevin av riktigt hög kvalitet. Har du missat trenden med orangevin är detta ett ypperligt tillfälle att lära dig mer.

Domaine Jones Orange Macabeu

Är du nyfiken på orangevin, men ännu inte provat? Har du kanske provat ett orangevin som doftade underbart, men smakade som rävgift. Ha förtröstan! Nu kommer vi att prova ett mycket välgjort och välsmakande orangevin från Domaine Jones som är en utmärkt introduktion in i de orangea vinernas värld. Vi kommer även att prova vinet med lämpliga tilltugg.

Missade du provningstillfället? Se hela provningen här >>

Tilltugg:

Hur ambiös du vill vara är upp till dig. Den lätta varianten är att inhandla rökta mandlar som finns i de flesta livsmedelsbutiker i hyllan för naturgodis.

Vill du ha ett ambitiösare tilltugg - grovhacka 7-8 ekologiska aprikoser, fräs dom i lite smör och låt dem sjuda i cirka en halv deciliter av orangevinet till det helt kokat in och smaksätt med lite pressad citron. Ta en liten camembert petit (där hela osten brukar väga 100-150 gram) och grilla i en grillpanna eller värm i ugnen. Lägg den varma osten på en skiva pumpernickel och strö aprikoserna över samt smörfrästa valnötter. Denna rätt skulle ni även kunna äta som förrätt och efter det denna varmrätt som är skräddarsydd till Domaine Jones Orange Macabeu: Kycklingfilé med madeira- och mandeldoftande vitvinssås.

Om vinprovningen:

När: Onsdagen den 15 juni 18.00 - helt kostnadsfritt

Var: Provningen äger rum online

Hur: Anmäl dig via denna länk>>

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment, beställ gärna i god tid (räkna med 8 dagars leveranstid till Systembolaget). En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång

Vinet vi kommer prova:

Domaine Jones Orange Macabeu

229,00 kr


Domaine Jones Orange Macabeu har en guldgul färg med orange anstrykning. Doften är intensiv och nyanserad med inslag av bakade äpplen, havtorn, torkad apelsin och blommor. Smaken är rik och torr med vaxig textur, viss strävhet och en lång fin eftersmak där man finner torkad apelsin och äpple, havtorn, aprikos och blommor.

Vinet matchas väl till feta ostar och charkuterier, kraftiga fiskrätter och lätta kötträtter på ljust kött eller fågel.