Vinprovning online: Rena Rama Riesling med tillhörande recept.

Den 20 september kl 18:00 testar vi Kiedricher Riesling Trocken, signerat Weingut Robert Weil, tillsammans med både en förrätt och en varmrätt.

Kiedricher Riesling Trocken, av Weingut Robert Weil.

Det är ingen tvekan om att riesling är en mycket nobel druva, kanske den ädlaste av alla gröna druvor. Det kan då inte bli bättre än att prova ett vin från dess födelseplats, nämligen Rheingau. Vinet är signerat Weingut Robert Weil som är en av de bästa producenterna i området.

Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att vara ute i god tid med beställningen. För att vara på den säkra sidan bör du räkna med 8 dagars leveranstid till ditt Systembolag.

Om du inte får tag i vinet i tid till provningen har du möjlighet att se provningen via länk i efterhand. Länken kommer att läggas upp här.

När: 20 sept. 2022 kl. 18.00

Var: Provningen äger rum online.

Hur: Anmäl dig här >>

Provningen är kostnadsfri.


Vinet vi provar:

Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken

279,00 kr


Robert Weil Kiedricher Riesling Trocken har en nyanserad och intensiv doft som för tankarna till nektarin, melon, blommor, citrus, blött skiffertak och en fläkt av cykelverkstad. Smaken är torr och frisk med fin balans och intensitet. I den nyanserade eftersmaken hittar man både nektarin, melon, citrus, mineral och en liten spets av citruszest.

Mat till vinet:

Vi har tagit fram en förrätt som är skräddarsydd till vinet och vi föreslår att man provar en del av den anrättningen under provningen,

Receptet finner ni här: Mango- och räksallad

Mats har även tagit fram en varmrätt som man kan servera till vinet efter provningen.

Receptet finner ni här: Torskrygg med blåmusselsås

Våra digitala vinprovningar är vanligtvis mellan 40-60 minuter långa.

Vinprovning digitalt

Vinprovningar online.


Är du nyfiken på intressanta viner från olika producenter runtom i världen? Här hittar du våra onlineprovningar som du kan titta på när du har tid och möjlighet. 

Läs mer »