Vinprovning online – Schyssta halvflaskor.

Halvflaskor är ett perfekt alternativ när du bara vill ha ett glas eller två. Under den här digitala vinprovningen 16/6 provar vi två vita och två röda viner som alla finns på halvflaska. Anmäl dig här.

Faustino VII, Gustave Lorentz Riesling Réserve, Kung Fu Girl Riesling, Ruffino Chianti Organic på bord

Onsdagen den 16 juni 18.00 - helt kostnadsfritt

Att sätta guldkant på tillvaron även i vardagen är något som vi på folk o folk slår ett slag för. Det kan innebära allt från att köpa en riktigt god choklad eller ta ett glas vin till pizzan den där regniga onsdagskvällen. När du bara vill ha ett eller två glas är halvflaskan ett perfekt val. 

Under den här digitala provningen kommer vi prova fyra viner av olika slag, som alla finns i halvflaskor.

Missade du provningstillfället? Här kan du se hela provningen i efterhand >>

Ibland kan halvflaskan faktiskt vara mer balanserad än samma vin på större flaska. Det är nämligen så att vinet i små flaskor mognar snabbare, och kan därför vara i en mer optimal mognadsgrad än sina större syskon.

Vi provar igenom några välgjorda och prisvärda halvflaskor under ledning av av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Några av vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment och några i det ordinarie sortimentet, så det gäller att beställa och planera inköpen i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 16 juni 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vi kommer prova följande viner:

Faustino VII, 375ml

59,00 kr


Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon körsbär samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med  fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.

Kung Fu Girl Riesling

63,00 kr


Kung Fu Girl Riesling har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, canataloupemelon, aprikos, och en touch av citrusblom. Smaken är nästan torr och frisk med bra balans och inslag av persika, canataloupemelon samt en touch av citruszest. PET-halvflaska som rymmer 375 ml.

Gustave Lorentz Riesling Réserve, 375ml

67,00 kr


Gustave Lorentz Riesling Reserve har en ungdomlig och druvig doft av honung, kryddor, gröna äpplen och lime. Torr och frisk smak med inslag av honung, kryddor, gröna äpplen och citrus.

Ruffino Chianti Organic, 375ml

75,00 kr


Ruffino Chianti Organic har en fruktig och bärig doft med inslag av körsbär, hallon, örter och lakrits. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.