Vinprovning online: Viner som blivit kyssta av havsvinden.

Den 12/5 har vi en digital vinprovning med två viner som är präglade av att de växer nära havet. Ett vitt från Vinho Verde och ett rött från Sicilien. Anmäl dig här. 

Flaska Casal Garcia Vinho Verde och flaska Planeta Mamertino med hav och vingård i bakgrund

Onsdagen den 12 maj 2021 kl. 18.00 - helt kostnadsfritt

Under den här digitala provningen testar vi två olika viner som är präglade av att de växer nära havet. Det första vinet kommer från Vinho Verde i norra Portugal och det andra är ett rött vin från den sicilianska vinproducenten Planeta. 

Missade du provningstillfället? Här kan du se hela provningen i efterhand >>

Här provar vi viner som växer nära havet, något som i högsta grad påverkar vinernas smak och karaktär. Vi har valt ett fräscht och fruktigt vitt vin från det portugisiska vinområdet Vinho Verde, som ligger i norra delen av landet vid Atlantkusten. Sen beger vi oss till medelhavet och den vackra ön Sicilien, där vi i norr finner den smala landtungan Capo Milazzo som sträcker sig ut mot havet. Här provar ett häftigt rött vin.  

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Casal Garcia finns i Systembolagets ordinarie sortiment, men kontrollera så att den finns i din lokala butik på Systembolagets hemsida. Mamertino finns i Systembolagets beställningssortiment så det gäller att beställa i god tid innan provningen.

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 12 maj 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Casal Garcia Vinho Verde

75,00 kr


Casal Garcia Vinho Verde har en fräsch och fruktig doft med inslag av honungsmelon, äpplen, päron och citrus. Smaken är fruktig och pärlande med trevliga toner av melon, gröna äpplen, päron och citrus.

Planeta Mamertino

239,00 kr


Planeta Mamertino har en nyanserad smak med ganska hög syra, stadiga men mogna och finkorniga tanniner som balanseras upp ypperligt av fruktighet och smakrikedom. I den långa eftersmaken finner man både mörka frukter, kryddor, färska örter och en lätt blommighet.