Vinprovning online: Vita viner från Sydfrankrike.

Välkommen på digital provning den 23/6. Vi provar två intressanta vita viner från södra Frankrike, en region som förtjänar mer uppmärksamhet. Anmäl dig här.

Katie Jones Blanc och Crista Côte du Rhône Blanc med vingård i bakgrunden

Onsdagen den 23 juni 18.00 - helt kostnadsfritt

Välkommen på digital provning där vi provar två intressanta vita viner från södra Frankrike, en region som förtjänar mer uppmärksamhet. Vi provar ett vin från producenten Domaine de Cristia och ett från Domaine Jones. 

Missade du provningstillfället? Här kan du se hela provningen i efterhand >>

Det finns många intressanta vita viner i Sydfrankrike och vid den här provningen tittar vi närmare på Rhônedalen och Languedoc och de intressanta druvorna som finns där. Kanske kommer de vita vinerna i skymundan i den delen av Frankrike, men det vill vi ändra på. 

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så vi vill tipsa om att beställa dina flaskor i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 23 juni 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång

Vinerna vi kommer prova:

Cristia Côte du Rhône Blanc

139,00 kr


Cristia Côte du Rhône Blanc har en medelstor doft med trevliga inslag av persika, aprikos, viol, rosmarin, citrus och blommor. Smaken är torr och fruktig med inslag persika, aprikos, viol, rosmarin och citrus. Vinet har en trevlig balans och en lätt fet textur.

Katie Jones Blanc

129,00 kr


Katie Jones Blanc har en mycket trevlig doft med inslag av citrus, melon, ananas och päron samt en fläkt av blommor och färska örter. Smaken är torr och fruktig med lätt fet textur samt en nyanserad smakbild av tropiska frukter, päron, citrus, mandel och blommor.