Vinprovning online – YOKO – viner till asiatisk mat.

Välkommen på digital vinprovning 13/10 18.00 där vi provar en riesling och en furmint från YOKO som har målet att presentera de bästa dryckerna till asiatisk mat.

Vinprovning YOKO

Onsdagen den 13 oktober 18.00 - helt kostnadsfritt

Vinerna i serien YOKO har som mål att erbjuda de perfekta dryckerna till asiatisk mat. Erfarna vininköpare med Master of Wine Julie Nyheim i spetsen letar land och rike runt efter de bästa vinerna. Resultatet är YOKO Furmint från Ungern och YOKO Riesling från Pfalz i Tyskland som vi kommer prova under den här digitala provningen.

Senare i höst följs dessa upp med en noga utvald sake från Japan.

Missade du provningstillfället? Här kan du se provningen av YOKO-vinerna när du vill.

Vinerna i serien YOKO ska tydligt spegla råvaran och ursprunget samt komma från producenter med en hög kvalitetsambition. Vinerna ska i stil och karaktär passa som handen i handsken till asiatiskt mat.

De asiatiska köken bygger ofta på en balans mellan grundsmakerna. Mustighet kommer från umamirika råvaror eller smaksättare som sojasås eller fisksås och det är vanligt med kryddhetta från chili. Det används ett brett spektra av olika kryddor som kardemumma, koriander, gurkmeja, Szechuanpeppar eller kryddblandningar som rempah och masala.

Provningen kommer att ledas av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Vinerna finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att beställa i god tid innan provningen. 

Anmäl dig till provningen här >>

Provningen äger rum 13 oktober 18.00 och är helt kostnadsfri. En provning är normalt mellan 40-60 minuter lång.

Vinerna vi kommer prova:

YOKO Riesling

135,00 kr


YOKO Riesling har en fruktig smak med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

YOKO Riesling med sin smakrikedom, fruktsötma och fräscha syra är en utmärkt partner till asiatisk maträtter från t.ex. Japan, Kina, Thailand eller Indien.

YOKO Furmint

99,00 kr

137,00 kr


YOKO Furmint är ett torrt och friskt vin med en lätt vaxig textur. Fin smakintensitet där man finner toner av gula plommon, äpple, honung, citruszest, mandel och mineral.

YOKO Furmint med sin intensitet, fruktighet och fräscha syra är ypperlig till många asiatiska anrättningar från t.ex. Japan, Kina eller Thailand.