Vinprovningar i Göteborg – med Kalifornien i fokus.

FULLBOKAT! Vi tar Kalifornien till Göteborg och under två kvällar testar vi spännande viner från den soliga delstaten! Läs mer om provningarna den 28 och 29 september här nedan.

Sju kaliforniska vinflaskor på en bakgrund av kaliforniens vinfält.

Nu fokuserar vi på det fantastiska vinområdet Kalifornien och bjuder in till provning där vi kommer att botanisera bland viner både från Robert Mondavi Winery, The Prisoner Wine Company, Ravenswood Winery, Schrader Cellars och Robert Mondavi Private Selection Winery.

OBS: Dessa provningar är fullbokade!

Din guide genom provningen blir folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson.

Antalet platser är begränsat. Vi kommer att prova sju viner under provningen och det kommer att finnas ytterligare några produkter för egen provning. Evenemanget kostar 500 kr per person, och då ingår en utvald varmrätt med vin därtill.

Denna gång kommer vi i kalifornisk anda servera en surf and turf. I det här fallet grillad kalventrecote med hummerstjärt/hummerklo som serveras med hummerbearnaise, rostad potatis samt sauterade skärbönor, spenat, purjolök och morot.

Vi kommer att prova följande viner:

Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc

299,00 kr


Robert Mondavi Winery Napa Valley Fumé Blanc har en fruktig doft med inslag av citrus ananas samt väl integrerade rostade fat. Torr smak med stram syra och fin elegans. Passar till smakrika fiskrätter, tillagade grönsaker eller fågel. Varför inte grillad seabream med citrussmör?

Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay

329,00 kr


Robert Mondavi Napa Valley Chardonnay 2018 har en nyanserad och inbjudande doft med inslag av tropiska frukter samt en fläkt av nashipäron och smör. Smaken är rik och intensiv med fina nyanser av tropiska frukter, persika, fat, rostade nötter, popcorn och ett stråk av grapefrukt och lemoncurd.

Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir

159,00 kr


En mjuk och fruktig pinot noir som för sig elegant och världsvant tillsammans både med den grillade fisken som serveras med stekt svamp, och rödvinssmör samt till den ljust kött som kyckling, kalkon och fläskkött. Om man undviker kött så är den även kompis med grillad svamp, majs, lök och rotfrukter.

Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel

145,00 kr


Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel har en generös, fruktig doft av solmogna björnbär, blåbär och plommon och kryddiga toner av peppar, rostade fat, vanilj och en fläkt av nypon. Vinet är välbalanserat, fylligt och mjukt med inslag av mogen söt frukt och kryddiga fat. Tanninerna är mjuka och har en sammetslen struktur.

SALDO Zinfandel

399,00 kr


SALDO Zinfandel har en inbjudande och intensiv doft av mörka bär, svart te, lakrits, och kryddor. Smaken är rik med fina mjuka tanniner och en intensiv, fyllig och fruktdriven smak med toner av mörka bär, te, kryddor, fat och en fläkt av mörk choklad och nypon.

Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon

849,00 kr


Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon 2019 har en intensiv och utrycksfull doft med inslag av cassis, hallon, muskot, ceder, plommonsaft samt ett stråk av mint. Smaken är mycket rik och intensiv med fina toner av björnbär, cassis, svart te, mörk choklad, ceder, stenkross och ett stråk av lavendel.

UNSHACKLED Cabernet Sauvignon

299,00 kr


UNSHACKLED Cabernet Sauvignon har en intensiv och inbjudande doft med inslag av mörka plommon, björnbär, kryddor och en fläkt av svarta oliver. Smaken är intensiv och fruktig där mörka frukter och bär samsas på bästa sätt med fat, kryddnejlika och torkade örter.