Webinar och virtuell provning av druvan Nero d'Avola från Sicilien.

Planeta bjöd tillsammans med folk o folk in till ett webinar där vi provade två viner på druvan Nero d'Avola. Du kan här se provningen i efterhand.

Druvan Nero d'Avola
Druvan Nero d'Avola

Missade du provningstillfället?

Se provningen här >>

Den blå druvan Nero d´Avola har fått sitt namn, och har med största sannolikhet sitt ursprung, i staden Avola som ligger i den sydöstra delen av Sicilien. Druvan ger oftast fylliga viner med en doft och smak av plommon och mörk choklad. Men det går även att finna toner av mörka körsbär, sötlakrits och kryddor.

Planeta, som är en av öns mest meriterade vinproducenter, bjuder tillsammans med folk o folk in till ett webinar där vi provar två viner där Nero d´Avola ingår. Provningen är på engelska och leds bland annat av Alessio Planeta som är vinmakare och en av ägarna till Planeta.

Provningen är kostnadsfri och när du anmäler dig får du ett email med en länk som du klickar på när provningen börjar.

Anmäl dig här >

Vinerna vi kommer prova:

Planeta Mamertino

225,00 kr


Ett mycket intressant och gott vin där Nero d´Avola samsas på bästa sätt med den ovanliga druvsorten Nocera. Vinet har en stor och uttrycksfull doft med nyanser av mörka frukter, blåbär, färska örter samt en fläkt av blommor, peppar och fikon. Smaken är nyanserad med ganska hög syra, stadiga men mogna och finkorniga tanniner som balanseras upp ypperligt av fruktighet och smakrikedom. I den långa eftersmaken finner man både mörka frukter, kryddor, färska örter och en lätt blommighet.