1872 producerade Codorníu den första flaskan Cava enligt den traditionella metoden, inspirerad av den franska Champagnetekniken – ett historiskt ögonblick som lade grunden för hela Cavakategorin.
Codorníu grundades 1551 av amiljen Raventós i Katalonien och är en verklig pionjär inom mousserande vin.
År 1872 producerade Codorníu den första flaskan Cava enligt den traditionella metoden, inspirerad av den franska Champagnetekniken – ett historiskt ögonblick som lade grunden för hela Cavakategorin. Idag är Codorníu en symbol för kvalitet, hantverk och innovation, och ett av Spaniens mest exporterade vinvarumärken.
Bland årets vintrender finns både återkommande favoriter och nya uppstickare. Här nedan listar vi vad svenskarna varit mest intresserade av i vinväg under 2025!
Läs merFrån charmig Cava till sprakande Champagne – vilket bubbel skålar du ut året med? Här är tre utvalda mousserande viner att skåla i vid tolvslaget.
Läs mer