En Crusta är en välkänd brandydrink som även passar utmärkt med calvados. En något syrlig cocktail med fruktiga toner från maraschino och calvados. Glasets sockerkant ger en sötma och skapar den perfekta balansen mellan sött och syrligt.
Namnet "Crusta" kommer från drinkens sockrade glaskant och ett annat kännetecken är det långa citronskalet på glasets insida.
4 cl Boulard Calvados Grande Solage
1 cl Triple sec
0,5 cl Maraschino
2 stänk Angostura Bitters
3 cl citronsaft
1 cl sockerlag
Ta ett martiniglas och doppa glasets kant i socker.
Skaka alla ingredienser i en cocktailshaker.
Sila ner i martiniglaset.
Garnera med en lång bit citronskal runt glasets insida.
Frankrike
359 kr
Boulard Grand Solage har en nyanserad doft och smak med fatkaraktär, inslag av röda äpplen, knäck, apelsin, vanilj, kanel och hasselnötter
Mattias Larsson, mer känd som Fredagskocken, har gjort en variant av Applejack Rabbit med Boulard Calvados. Det är en drink med smak av stora, saftiga röda äpplen som möts upp av fräscha citrussmaker och lönnsirap.
Läs merI det nordliga franska landskapet Normandie växer inga druvor. Här görs istället smakrik och aromatisk calvados på traktens äpplen.
Läs merEn Mojito som får en extra piff av Boulards Calvados, vilket ger en fräsch och fruktig cocktail med fin äppelsmak!
Läs merBaka en lyxig morotskaka med twist. Kanelen i kakan gifter sig väl med smaken av äpplen från calvados.
Läs mer