Vegan
Prima Julsnaps

Prima Julsnaps


211,00 kr

Systembolaget nr:

8630802

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

En kryddig och aromatisk julsnaps som förhöjer smakerna på julbordets rätter.En traditionell kryddning med kummin, anis och fänkål i grunden, kompletterad med fyllighet från dadlar och cognac samt en friskhet från citronzest.

Produktion

Akvavitkryddningen till Prima Julsnaps lagras exempelvis på ekfat under sex månaders tid för att få sin runda smak och kryddmästare Jonas Odland letade efter kryddor från världens alla hörn för att skapa en spännande kryddning till julsnapsen. Precis som den första julsnapsen har den här snapsen fylliga inslag av cognac och friska toner av citrus. Den är dessutom avrundad med sötma från dadlar, en modern och ovanlig ingrediens i snapssammanhang.

Passar till

Kumminkryddningen förhöjer smakerna i sill och lagrad ost och den friska citronzesten kombineras med fördel till rätter från sjö och hav. Inslagen av cognac och dadlar lyfter smakerna i det varma på julbordet och sötsaker som choklad och kola.

Label: SkaldjurLammFiskNötköttVegetarisktLabel: OstDesserter

Kul att veta

Den första Julsnapsen lanserades av Vin & Sprit 1994. Julsnapsarna var från början en årgångssnapsar med nytt recept varje jul och flera av de tidigare recepten har blivit egna produkter som stannat (såsom Läckö Slottsaquavit och Rånäs Brännvin). Sedan 2014 har samma receptet återkommit varje år.Idag tillverkas produkten enligt hantverksmässiga metoder på O.P. Anderson Distillery i Matfors utanför Sundsvall.

Produkttyp

Kryddat brännvin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

38 %

Systembolaget nr

8630802

Volym

500 ml

Varumärke

Svenska Snapsar

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

12 g/liter


Ostbricka

Ostbricka.


En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.

Läs mer »