André Clouet Chalky

André Clouet Chalky


479,00 kr

Systembolaget nr:

5453301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

En mycket torr champagne med toner av citrus, rostade nötter, brioche och tydliga mineraltoner. Ett komplext vin med lång eftersmak.

Produktion

Basvinet är av årgång 2013. En tredjedel av druvorna kommer från de södra sluttningar av Montagne de Reims, resterande från östra Côtes du Blancs.

Passar till

Även om champagne ofta ses som en aperitif, och den här champagnen såklart också passar utsökt som sådan, vill vi verkligen rekommendera den också till mat. Servera gärna till rätter av ljus fisk, skaldjur eller sushi.

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

Jean-François Clouet är en av de mest karismatiska vinpersonerna i Champagne. Han är hängiven Pinot Noir, som är hembyns viktigaste druvsort, och han talar passionerat om den som den viktigaste och mest historiska druvsorten i Champagne. Traditionen att göra champagne finns i familjens gener sedan 1751, men man har alltid varit en liten odlare som uteslutande gör vin från sina egna vingårdar. Idag har man 9 hektar stora vingårdsägor i byarna Bouzy och Ambonnay och Jean-François gör champagner i en fruktig men absolut torr och välstrukturerad stil med tydlig druvsortskaraktär.

Produkttyp

Mousserande vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5453301

Volym

750 ml

Varumärke

André Clouet

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Druva

Chardonnay

Lagring

Vinet har lagrats 7 år på flaska innan det degorgerades våren 2021.