Ett friskt och rödfruktigt personligt vin med smak av smultron, persika, apelsinzest och färska örter.
Produktion
Vinet görs av vermentino nero som efter fyra timmars skalmaceration jäses i temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar.
Passar till
Serveras vid cirka 16°C till vegetariskt, till rätter av stekt fisk eller till kyckling eller fläskkött, gärna kallskuret och småplock.
Kul att veta
Cantine Lunae grundades 1966 av Paolo Bosoni, som än idag äger och driver egendomen. Idag omfattar egendomen 85 hektar vingårdar, varav 45 är deras egna, 20 från långtidskontrakterade odlare och de sista 20 från ett myller om 150 olika små odlare som alla har ett par rader de ser efter.
Detta påvisar också hur ägandet av vingårdar ser ut i Ligurien då det är extremt fragmenterat något som också är en av anledningarna till att alltför få av regionens fantastiska viner lämnar landet eller ens Ligurien. Med sina 85 hektar är Cantine Lunae Liguriens största privata vinproducent, men än viktigare är att de även kan göra anspråk på att vara regionens främsta producent i form av kvalitet.