Mindre socker
Domaine De La Rouvière Rosé

Årgång:

2020

Domaine De La Rouvière Rosé

Frankrike


121,00 kr

Systembolaget nr:

5211901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Domaine De La Rouvière Rosé har en attraktiv doft som för tankarna till blodgrapefrukt, färska och semitorkade hallon, citronmeliss och ett stråk av färska blommor. Smaken är trevligt fruktig med inslag av solmogna röda bär, torkade hallon, apelsinskal, färska örter och en nätt spets av blommor och fänkål.

Produktion

Druvorna  som växer i en stenig ock kalkrik lerjord skördas med maskin på natten och skalen får urlaka i musten under några timmar innan de pressas och jäser i rostfria ståltankar vid en temperatur av 14°C.

Passar till

Vinet är utmärkt gott att avnjuta som det är med är även utmärkt lagspelare tillsammans med många olika maträtter. Till sallader, ostar och charkuterier, fräscha fiskrätter samt grillade skaldjur.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Domaine De La Rouvière är beläget i hjärtat av Côtes de Provence och egendomen är 192 hektar stor där 44 hektar består av böljande vinfält. Man är belägen cirka en timmes bilresa från Saint Tropez och fyra hektar vingårdar går in i ursprungsbeteckningen Côtes de Provence Pierrefeu. Egendomen har en lång historia och det finns kvar både ett gammalt charmigt boningshus och en liten kyrka. Vinmakaren är Solange Dremiere.


GOLD MEDAL

- Concours International de Lyon 2021


12,5 poäng (+) Doft av blodgrapefrukt, tutti frutti, hallon, luktsuddgummi och gröna äpplen. Smak med liten fetma i attacken, bra längd, lätt frukt och liten avslutande beska.

- Munskänken med Vinjournalen, Augusti 2021

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5211901

Volym

750 ml

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Languedoc-Roussillon - Languedoc-Roussillon

Druva

Syrah, Grenache, Cinsault

Lagring

Är utmärkt god att dricka ung, men klarar även att sparas något år.