Faustino VII Rosado, piccolo

Faustino VII Rosado, piccolo

Spanien


32,00 kr

Systembolaget nr:

5021204

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Faustino VII Rosado har en intensiv och fruktig doft av röda bär så som hallon, jordgubb och smultron. I smaken finner man väl mogna röd bär och frukter.

Produktion

Druvorna kommer från egna gårdar i hjärtat av Rioja Alavesa. Arbetet i vingården är mycket traditionellt och druvorna plockas för hand. Efter skörd macereras skalen i åtta timmar innan man pressar vinet och låter det jäsa torrt på rostfria ståltankar vid max 15°C.

Passar till

Utmärkt till vegetariska rätter och lättare fiskrätter samt kyckling. Varför inte en pastasallad med kyckling, bacon och Mozarellaost.

FiskPastaVegetariskt

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5021204

Volym

187 ml

Varumärke

Grupo Faustino

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

0,3 g/liter

Druva

Tempranillo, Garnacha

Lagring

Vinner inte på lagring.