VeganMindre socker
Gustave Lorentz Pinot Noir Le Rosé

Årgång:

2022

Gustave Lorentz Pinot Noir Le Rosé

Frankrike


129,00 kr

Systembolaget nr:

7414801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Gustave Lorentz Pinot Noir Le Rosé har en fräsch och fruktig doft med inslag av hallon, jordgubbar, periska och en fläkt av kryddor. Smaken är fruktig och fräsch med inslag av röda bär, persika och en touch av kryddor.

Produktion

Kort skalmaceration för att extrahera färg. Jäsning och lagring i ståltank.

Passar till

Rosévinet passar att avnjuta som det är eller till utvalda fiskrätter, lättare kötträtter, sallader och pasta.Varför inte en fräsch sallad med kyckling, vatten melon, bacon och grillad grön sparris.

Kryddstark matPastaLabel: Ost

Kul att veta

Familjeföretaget som grundades redan 1836, leds idag av sjätte generation genom George Lorentz. Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim i Alsace, som är känt för sina kvalitetsviner. 2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina 33 gamla träståndare som rymmer mellan 1 400 och 10 100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna.Gustave Lorentz äger 33 Ha vingårdar, samtliga ekologiskt certifierade, men köper även druvor från ytterligare 100 Ha. De köpta druvorna kommer från långtidskontrakterade odlare runt byn Bergheim. Gustave Lorentz kontrollerar så att vingårdarna sköts enligt deras instruktioner.Man skördar endast för hand och vinifierar varje druvsort och vingårdsläge separat.

Produkttyp

Rosévin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7414801

Volym

750 ml

Varumärke

G. Lorentz

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Alsace - Alsace

Druva

Pinot Noir

Lagring

Vinner inte på lagring.