Komplex, klassisk smak med toner av fat, torkade örter, kryddor, körsbär, granatäpple och en diskret känsla av undervegetation.
Produktion
Vinet görs av 70 % grenache och 30 % tempranillo från Najerilla-dalen i Rioja Alta. Druvorna fick skalmacerera i 18 timmar vid låg temperatur i rostfria ståltankar. Därefter lagrades vinet i 30 månader i äldre ekfat om 250 och 500 liter.
Passar till
Servera till paella med saffran och skaldjur.
Kul att veta
José Luis Ripa Sáenz de Navarrete kan Rioja utan och innan och har bättre koll på regionens vinhistoria än de flesta andra efter att ha arbetat för de förnämsta husen där i hela sitt liv. Efter att ha lärt känna den mångfacetterade vinbranschen beslutade han sig för att skapa sitt eget varumärke och under detta gör han ett enda vin - en klassisk långlagrad rosado. Känns stilen igen? José Luis är gift med Maria Jose Lopez de Heredia...