Prissänkt

logo
EkologiskMindre socker
Persevero Château La Grâce Fonrazade Saint-Émilion Grand Cru Classé

Persevero Château La Grâce Fonrazade Saint-Émilion Grand Cru Classé

Frankrike


329,00 kr

351,00 kr

Systembolaget nr:

5978701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Persevero Château La Grâce Fonrazade har en inbjudande och nyansrik doft med inslag mörka plommon, björnbär, rostade fat, kaffe och kakao samt en lätt fläkt av lakrits. Vinet har stadiga men mjuka och mogna tanniner. Vinet är fylligt med fina toner av mörka plommon, björnbär, rostad ek, kaffe, kakao, samt ett stråk av lakrits och cederträ.

Produktion

Vinet görs på 100% merlot druvor.från plotter som har en kalkrik lerjord, eller sandig lerjord med mycket järn. Stockarna är planterade mellan 1930 och 2015. Efter en omsorgfull selektering både i vingården och på sorteringsbordet i vineriet avstjälkas druvorna och får kallmacera under 6-8 dagar. Sedan genomförs jäsningen med hjälp av den naturliga jästen. Totalt urlakas skalen under 28-30 dagar Efter vinifieringen lagras vinet i franska ekfat under 16-18 månader (där 20-50% av faten är nya)

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar baserade på kött eller fågel. Kan även avnjutas med en lagrad hårdost med en liten klick björnbär- eller plommon marmelad.

LammNötköttLabel: Ost

Kul att veta

Château La Grâce Fonrazade är en vacker egendom som ligger väster om staden St Emilion. Slottet låg från 1980-talet i träda, men med nya ägare påbörjades 2011 en magnifik återuppståndelse. Uppbyggnaden var från början helt och hållet inriktad på ekologisk odling, och i varje steg fanns ett hållbarhetsperspektiv. Egendomen som idag består av 20 hektar vinodlingar är ekologiskt certifierade och man har hela 3 hållbarhetscertifieringar; ISO 14001, den franska hållbarhets certifieringen HVE där man uppnått steg 3, samt EMS som är en hållbarhetscertifiering inom Bordeaux. Stockarna har en genomsnittlig ålder på 30 år och det finns 3 olika jordmånstyper, En grusrik jordmån, en kalkrik lerjord, samt en tredje som består av en sand och lerjord med mycket järn. De olika förutsättningarna ger en fin nyansrikedom till vinerna.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Systembolaget nr

5978701

Volym

0,75 l

Varumärke

Persevero

Förslutning

Naturkork

Region

France - Bordeaux - Saint-Emilion

Sockerhalt

1,9 g/liter

Druva

Merlot

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även sparas och utvecklas under några år om man så önskar.