Nyhet

logo
Ekologisk
Planeta Controdanza

Årgång:

2022

Planeta Controdanza

Italien


161,00 kr

Systembolaget nr:

201001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har toner av mullbär och plommon, följt av subtila inslag av lagerblad, rökelse och balsamico. Vinet är smakrikt med en harmonisk syra och mjuka tanniner. Vinet är välbalanserat och har ett njutbart avslut.

Produktion

Druvorna avstjälkas för att sedan ligga på skalen i 14 dagar. Fermenteringen sker vid 25⁰C, och efter omröring genomgår vinet malolaktisk jäsning i rostfritt stål.

Passar till

Vinet passar till rätter av ljust och mörkt kött samt smakrika vegetariska rätter eller går att njuta av som sällskapsvin.

NötköttPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Planeta är en av öns mest meriterade vinproducenter och bjuder samtidigt på en resa genom Sicilien, från väster till öster. Vi börjar i Menfi i sydväst där det finns 2 vinerier Ulmo och Dispensa, fortsätter mot Vittoria och Noto längst ned i sydöst innan vi drar norrut mot Etnas lavatäckta sluttningar och slutligen i norr Capo Milazzo. På dessa platser ligger de sex vinerier som Planera byggt med omkringliggande vingårdar. Egendomar som har stor variation både i jordmån, topografi och det lokala klimatet.Planeta arbetar mycket med frågor rörande miljö, hållbarhet och etiska frågor. Vad det gäller miljöarbetet har man kommit mycket lång och har erhållit miljöcertifieringen SOSTAIN., där man nått den högsta graden. Man arbetat mycket med kultur och välgörenhetsarbete. I olika projekt skänker man pengar till bland annat Wine for Life och OXFAM.


15,5 poäng (+)

Ungt, medelfylligt, friskt och fruktigt med en energiladdad intensitet av körsbär, plommon, örter, tobak, blyerts, mineraler och fat.

- Vinbanken 1 dec 2023

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

201001

Volym

0,75 l

Varumärke

Azienda Agricola Planeta

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Sicily - Sicily

Sockerhalt

2,6 g/liter

Druva

Merlot, Nero d'Avola