Mindre socker
Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Oakville 2018

Årgång:

2018

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Oakville 2018


699,00 kr

Systembolaget nr:

9338501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Robert Mondavi Winery Cabernet Sauvignon Oakville 2018 har en intensiv och nyanserad doft med inslag av solmogna blå plommon, svarta vinbär, rostade fat, vanilj, fänkål samt en fläkt an muskot. Vinet är kraftfullt och intensivt med stadiga men finkorniga och mogna tanniner. Smaklängden är ypperlig där man finner både mogna plommon, cassis, fat, muskotnöt, ceder och ett stråk av kummin.

Produktion

Druvorna kommer helt och hållet från Oakville där Robert Mondavi Winery är beläget. Hela 97% av druvorna kommer från vingården To Kalon Vineyard som är en av de mest kända och högst klassade vingårdarna i Napa Valley. Skörden skedde mellan den 26 september till den 26 oktober. Druvorna handskördas i små tråg och det skedde en omfattande selektering både i vingården och vid ankomst till vineriet. Druvorna avstjälkades och fördes över till stora ekståndare av fransk ek där det genomfördes kallmacerering, alkoholjäsning och ytterligage urlakning av skalen. Den totala skalkontakten var 27 dagar. Vinet fördes sedan över till nya franska ekfat för malolaktisk jäsning och lagring. Den slutliga blandningen genomfördes efter 19 månaders lagring. Vinet buteljerades i juli 2020.

Passar till

Till medelkraftiga och kraftiga anrättningar på rött kött eller fågel. Servera gärna en renkalvfilé med gräddstuvade toppmurklor, samt rödvinssås smaksatt med cassis och till det en vitlöksdoftande potatisgratäng.

LammNötköttViltVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

1966 Grundades Robert Mondavi Winery i Napa Valley, Kalifornien. Familjen Mondavi är en av de mest betydelsefulla och inflytelserika familjerna i vinindustrin, inte bara i Kalifornien utan i hela världen. Mondavis mest berömda viner görs i Napa Valley, där ibland serien Robert Mondavi Private Selection. Druvorna till kvalitesvinerna i Napa Valley tas från egna vingårdarna i området. Mondavi är mån om ett bra arbete i vingården och odlingsplatsen har stor betydelse för vinmakningen. Man äger idag stora delar av den historiska 220 hektar stora vingården To Kalon Vineyard i Oakville och den 160 hektar stora Wappo Hill Vineyard i Stags Leap. En av vinvärldens stora personligheter Robert Mondavi avled den 16 maj 2008 vid 94 års ålder.Robert Mondavi winery är definitivt i framkant vad det gäller miljöarbete och hållbar odling. Man grundade 1995 tillsammans med Napa County Resource Conservation the Napa Sustainable Winegrowing Group (NSWG), som arbetar med forskning, föreläsningar och vägledande verksamhet. Robert Mondavi winery var det första vinföretaget som 1998 fick utmärkelsen "Innovator” award från California's Environmental Protection Agency. Företaget har i dagsläget följande miljö och hållbarhetscertifieringar; Certified California Sustainable Winegrowing,Napa Green Certified Winery och Napa Green Certified Land.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

9338501

Volym

750 ml

Varumärke

Constellation

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

0,48 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon

Lagring

Ett vin som är utmärkt gott att dricka idag, men kan även lagras och utvecklas under många år.