Ung doft med inslag av persikor, aprikos, ananas, lime och mineral. Smaken är frisk, lätt och halvtorr med välbalanserad fruktsyra. Lång eftersmak med mineralitet.
Druvor: 100% riesling
Produktion
Druvorna pressas och musten får sedan jäsa vid låg temperatur i en kombination av ståltank och ekfat. Jäsningen avstannas genom nedkylning av musten.
Passar till
Serveras vid 10-12°C som aperitif och till lättare rätter av fisk och skaldjur samt kyckling. Passar även utmärkt till asiatiska rätter eller hårdostar.
Kul att veta
Branta sluttningar, svalt klimat, gamla stockar och mineralrik, stenig jord – när Ernst Loosen tog över den 200-åriga vinegendomen i Mosel i mitten av 1980-talet insåg han att alla förutsättningar fanns på plats för att kunna göra viner i världsklass. Till Mosel kom aldrig vinlusen som ödelade så många av Europas vinodlingar, utan alla vinrankor växer på oympade stockar som ger lägre avkastning, men viner med högre koncentration. Åldern på Dr Loosens vinstockar är imponerande, snittet ligger på 70 år och de äldsta är en bit över 120 år gamla.