Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt men basen är den typiska och fantastiskt goda dressingen, romansallad och parmesan. Här är vår somriga och lite fräschare variant med räkor och ägg.
Caesarsallad är en vanlig sallad i det amerikanska köket och skapades på 1920-talet i Tijuana i Mexiko. Förmodligen var det den italiensk-amerikanske restauratören Caesar Cardini som skapade caesarsalladen på USA:s nationaldag den 4 juli 1924. Efter en hektisk dag med mycket gäster höll maten på att ta slut och Caesar fick hitta på ett nytt recept utifrån de råvaror han hade kvar.
Dagens caesarsallad har dock utökats med en hel del ingredienser, t.ex. sardeller och senap. Caesarsallad är en matig sallad som kan göras på lite olika sätt men basen är den typiska och fantastiskt goda dressingen, romansallad och parmesan. Ofta serveras den med kyckling och bacon men här är vår somriga och lite fräschare variant med räkor och ägg. En sallad fylld med så många härliga smaker!
Lägg alla ingredienser utom parmesanen i en hög behållare och mixa allt med en stavmixer tills det har gått ihop.
Lägg i den rivna parmesanen och kör ytterligare några varv med stavmixern.
Späd eventuellt med lite vatten för att få en lite lösare dressing.
Salta och peppra efter smak och tycke.
Koka äggen hårdkokta.
Stek de riktigt tunna brödskivorna i lite olja tills de fått bra med yta. Låt svalna.
Bryt romansalladen i mindre bitar och lägg i en stor skål.
Dela körsbärstomaterna och lägg i (spara några till dekoration).
Skala räkorna och lägg i salladsskålen (spara några till dekoration).
Häll på dressingen över salladen och rör runt.
Dela äggen och lägg på salladen tillsammans med resterande körsbärstomater och räkor.
Strö till sist riven parmesan och lägg de tunna brödskivorna över din caesarsallad.
USA
235 kr
Friskt rosévin med toner av röda bär och en lätt kryddighet. Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk.
En sallad på bland annat sötpotatis, zucchini, rödbetor och nektariner. Toppa med knapriga pistagenötter och en dressing av dadlar, basilika och vitlök.
Läs merGör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merDen här grillade laxsidan serveras med krossad färskpotatis och ett härligt örtsmör. Linnéa ger även sina bästa tips för hur du lyckas med laxen.
Läs merLinnéa har gjort en fantastisk kycklingsallad med honungsmarinerad kyckling, inlagd rättika, majs, nektariner och grillad sparrispotatis.
Läs mer