Gazpacho är en soppa du kan servera ljummen eller till och med kall – därför är den perfekt för varma sommardagar. Här har Sveriges Mästerkock-vinnaren 2024, Tess Medina, gjort en soppa med hjälpa av Philips nya Airfryer.
Läs merAtt göra grillspett är ett enkelt och smart sätt att få med många smaker på en gång. Här har Linnéa gjort spett med fläskfilé och några med grönsaker som hon serverar med en god sås.
Läs merLinnéa har överträffat sig själv med denna ljuvliga smörsås! Perfekt till vårens vita sparris. Toppas med rostade hasselnötter för lite crunch - och varför inte servera med ett glas champagne?
Läs merSparris måste vara vårens mest älskade primör! Här har Linnéa gjort ett recept till påskmiddagen där smörstekt sparris serveras med krämigt ägg och smakrik ostkräm.
Läs merGrillad sparris som serveras med en smakrik ostkräm och pocherat ägg - en härligt "vårig" rätt framtagen att passa extra bra till O.P. Petronella akvavit.
Läs merEtt härligt inslag på julbordet blir denna ugnsbakade rödkål med en god vinägrett på brynt smör, smaksatt med Östgöta Sädesbrännvin som lyfter smakerna i vinägretten.
Läs merIdag bjuder Linnea på krämig sötpotatissoppa med ostgratinerat bröd. Så lättlagat och rysligt gott! Vad mer kan man egentligen begära av en måltid?
Läs merVår dryckesexpert Mats har komponerat en mustig gryta, skräddarsydd till en medelfyllig Beaujolais,
Läs merDen bakade blomkålen är ett otroligt gott tillbehör till köttfärssås men även till andra rätter.
Läs merGratäng som är full av underbara smaker som får en att må bra. Härlig comfort food som passar utmärkt mitt i veckan eller som en bjudrätt.
Läs merDen här härliga pumpachutneyn med tomat är lika god till lagrade ostar som till en kryddig indisk gryta.
Läs merEtt vegetariskt recept på en fräsch bowl med grönsaksbollar gjorda på kikärtor och aubergine som matchas ihop med nudlar. Passar utmärkt till ett glas vitt vin.
Läs merEn härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Läs merUgnsrostad brysselkål har blivit en storfavorit i svenska hem, inte bara på julen. Här serverar Linnéa brysselkål toppad med rostad mandel och lingondressing.
Läs merLaga Linnéas middag med enbart ekologiska råvaror: en broccoligratäng med lite blomkål i för krämighetens skull. Till det en lättlagad ugnsrostad kyckling.
Läs merLinnéa har tagit den lite halvtrista falukorven in i 2020-talet och gjort en modernare variant på falukorv i ugn. Korven vilar på en bädd av rotfrukter och till det en ljuvlig senapskräm smaksatt med grov senap och äpple.
Läs merMan behöver inte ta på sig spenderbyxorna och ge sig ut på stjärnbeströdda lyxkrogar för att få en stor smakupplevelse. Här en gourmétmiddag för liten peng.
Läs merLinnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs merHär har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs merEn morotssoppa med mycket smak som passar bra att äta både varm en kylig vinterdag, och kall en solig sommardag..
Läs merPumpa och blomkål är en perfekt kombination i ett mos. Och det passar ypperligt bra till en bit halstrad torsk med en mustig rödvinssås till.
Läs merAubergine fylld med rostade tomater, vitlök, lök, massor av parmesan och lammfärsbiffar.
Läs merDe perfekta tillbehören till tacos och pulled pork! Dessa smakrika pickles gör du snabbt och enkelt.
Läs merMia Gahne är aktuell med kokboken "Somriga Sallader" och här kommer ett gott och härligt recept på morotssallad ur boken.
Läs merViggo Cavling har besökt Häktet på Hornsgatan i Stockholm. Där fick han prova en overkligt god rätt som du får recept på här nedan!
Läs merEn riktigt krispig och god ättiksgurka som är synnerligen lätt att göra – ingen lag att koka, bara skära och blanda.
Läs merVarmrätten till Linnéas trerättersmeny som består av kalvfilé med parmesanrostade rotfrukter och palsternackspuré!
Läs mer