Körsbärstarte med salviagrädde.

En ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.

Körsbärstarte med salviagrädde

4-6

En ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch. Till varmrätt serveras helbakad kyckling och förrätten består av tagliatelle med syrad grädde och tryffel.

Dryck till snapsbordet:

Recept: Marion Ringberg

Tagliatelle i syrad grädde, Västerbottensost, dragon och färsk tryffelHandskuren tagliatelle i syrad grädde.

Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.

Läs mer
Helbakad kyckling med potatisgaletteHelbakad kyckling med potatisgalette.

Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.

Läs mer
1800-tals etsning på lunchsällskapGrosshandlarlunchen – en kulinarisk mötesplats.

Vad innebar egentligen en "grosshandlarlunch" och dracks det så mycket som man inbillar sig? Richard Tellström förklarar hur det faktiskt ligger till.

Läs mer
Jonas OdlandO.P. Anderson firar 130 år.

130 år har gått sedan O.P. Anderson lanserades på Göteborgsmässan år 1891 och blev ett med svenska folket. Jonas Odland, kryddmästare, presenterar nu jubileumsutgåvan.

Läs mer
O.P. Anderson Original med glasO.P. Anderson Distillery

Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.

Läs mer