Smarriga laxkuber med picklad gurka blir en perfekt liten rätt på tapasbordet!
I Linnéas tapasrätt med laxkuber och picklad gurka möts den feta fisken och den syrliga gurkan. Helt enkelt en fantastisk kombo!
Skär laxen i kuber och lägg i en skål. Häll över fisksås och salt. Blanda om väl.
Vänd kuberna i sesamfrön och stek laxen hastigt i en het panna med lite olja i.
Skiva gurkan tunt, gärna med en osthyvel och lägg ner i ättikslagen.
Låt stå och dra någon timme innan servering.
Spanien
89 kr
Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Ett helt underbart tilltugg är dessa lättfriterade tortillachips med paprika. Snabba att tillaga och ack så goda.
Läs merEn enkel och utsökt rätt till tapasbordet är limemarinerade räkor. Låt gärna räkorna marineras i lagen en stund innan servering.
Läs merÄnnu ett perfekt tapastilltugg är dessa chèvrefyllda tomater som de flesta finner oemotståndliga.
Läs merDe spanska mousserande vinerna Cava är populära över hela världen. Dryckesexperten Mats berättar om hur Cavan kom till, hur den tillverkas och vilka druvor som används. Du får också tips på god Cava i olika prisklasser som finns på Systembolaget.
Läs mer