Ost- och lökpaj med dillkräm och kräftstjärtar.

En stor, lyxig ost- och lökpaj. Servera som kräfttillbehör eller förrätt skuren i bitar och toppad med kräftstjärtar, dillkräm och smörstekta kantareller.

Ost- och lökpaj till kräftskivan

1 h 15 min

Tid för kräftor! Och visst är det en härlig tid, inte sant? Idag bjuder jag på min bästa paj när det kommer till att äta kräftor. På kräftskivan gör jag en stor lyxig ost- och lökpaj, perfekt som tillbehör till kräftorna. Men den fungerar precis lika bra att servera som förrätt. Skuren i bitar, toppad med diverse godsaker. Som kräftstjärtar med dillkräm. Eller bara smörstekta kantareller. Ost- och lökpajen innehåller inte mindre än 3 sorters ost. Och så klart lök. Som fått steka länge på medelvärme tills den blir sådär oemotståndligt söt och mjuk.

Vintips till pajen:

Recept: Linnéa Seidel

Rostat bröd med färskoströraBaka eget bröd som rostas och serveras med färskoströra.

Linnéa ger sitt bästa recept på rostbröd och tillhörande färskoströra. Ett måste på kräftskivan.

Läs mer
Mazarintårta med sensommarbärMazarintårta med vinbär och hallon.

Bjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.

Läs mer
Vintips till kräftorVin till kräftskivan.

Äntligen dags för kräftskiva! Vi tipsar om viner som passar alldeles utmärkt till kräftkalaset eller kräftskivan.

Läs mer
Kräftor och O.P. Anderson Aquavit OriginalVarför blir kräftan röd vid kokning?

Vad är det för skillnad på flod- och signalkräftor? Hur kokar man kräftor? Svar på alla dina frågor om kräftor med recept och snapstips till kräftskivan.

Läs mer