Linnéas recept på Papas Arrugadas, en läcker rätt som hör hemma på Kanarieöarna.
Papas Arrugadas är en traditionell rätt på Kanarieöarna och betyder ungefär "skrynklig potatis". Passar perfekt som tapas tillsammans med en läcker chilimajo.
Tvätta potatisarna men låt skalet vara kvar.
Koka upp salt och vatten, lägg i potatisarna och koka tills de nästan är genomkokta.
Häll av nästan allt vatten och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Ta av locket och sänk värmen.
Låt vattnet ånga bort så att potatisen torkar.
Blanda ägg, vinäger och salt i en rostfri bunke. Mixa.
Tillsätt sedan olja i en fin stråle och fortsätt mixa tills du har en tjock sås.
Smaka av med chili och servera med dina Papas Arrugadas.
Spanien
89 kr
Pata Negra Cava Brut har en medelstor doft med inslag av gula äpplen, citron, örter, päron och lätt fläkt av blommor. Torr och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, kex, päron, grapefrukt och örter.
Recept: Linnéa Seidel
Ännu ett perfekt tapastilltugg är dessa chèvrefyllda tomater som de flesta finner oemotståndliga.
Läs merEn enkel och utsökt rätt till tapasbordet är limemarinerade räkor. Låt gärna räkorna marineras i lagen en stund innan servering.
Läs merEtt helt underbart tilltugg är dessa lättfriterade tortillachips med paprika. Snabba att tillaga och ack så goda.
Läs merSmarriga laxkuber med picklad gurka blir en perfekt liten rätt på tapasbordet!
Läs mer