Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Kalvfärsen och kryddningen gör att den känns lite lättare än den svenska varianten och i Italien rullar man gärna lite större bullar. Kombinera med en fräsch tomatsallad och ta-da! Middagen är klar.
Blanda mjölk och havregryn i en skål. Låt stå och svälla.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek på medelvärme i lite olja tills löken är helt mjuk. Blanda samman de svällda havregrynen med stekt lök och kalvfärs.
Smaksätt med citron, riven ost, salt och svartpeppar. Skölj händerna i kallt vatten och forma sedan färsen till bollar, stek i olja.
Dela tomaterna och lägg upp på ett fat tillammans med mozzarellabollar. Toppa med färsk basilika och crema di balsamico. Servera till de nystekta kalvfärsbullarna.
Italien
99 kr
109 kr
Ett ekologiskt italienskt rödvin med toner av körsbär, örtkryddor och plommon. Perfekt till pasta och italienska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Bruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!
Läs merGnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs merPappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!
Läs merRuffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.
Läs mer