Rigatoni all’amatriciana.

Rigatoni all’amatriciana är en fantastiskt god pastarätt med väldigt få ingredienser som går snabbt att göra. Recept på Amatriciana med dryckestips hittar du här.

Rigatoni all’amatriciana

4

0 h 30 min

Ursprunget till amatricianan är en rätt som heter gricia och består av samma ingredienser minus tomaterna. På Da Enzo använder man så få ingredienser som möjligt, vilket gör att detta är receptet på en amatriciana i dess renaste form. Eftersom man inte kryddar rätten, är det viktigt att tomaterna är av en smakrik sort, helst San Marzano. Receptet kommer från kokboken "Pasta på italienska" som är skriven av Sara Berg.

Vintips till Rigatoni all’amatriciana:

Recept: Sara Berg

Spaghetti alla carbonaraSpaghetti alla carbonara.

Luciano Monosilio kallar sig för kungen av carbonara och det här är hans krämiga recept med många äggulor. Recept med vintips hittar du här.

Läs mer
Fruktstånd och CarbonaraPasta på italienska – en bok som doftar och smakar av det genuina Italien.

Sara Berg har skrivit boken "Pasta på italienska" som är en resa genom 12 italienska regioner och deras pastakultur.

Läs mer
Spagetti CarbonaraVin till pasta - välj rätt vin.

Det finns inte ett perfekt vin till all pasta. Det är såsen, smakerna och kryddorna du ska tänka på när du väljer vin. Vi tipsar om goda viner till olika pastarätter.

Läs mer
Linguine VongoleLinguine Vongole.

Här får du Sofia Woods bästa recept på linguine vongole som lätt gör att man drömmer sig bort till semester och salta bad. Ett riktigt drömmigt pastarecept!

Läs mer