Rökta räkor med whiskyaioli och nybakad focaccia.

Det finns ett par saker jag nästan alltid väljer om det är med på menyn. En av de sakerna är rökta räkor. Det är bland det bästa jag vet och jag kan äta precis hur många som helst. Men det är ju faktiskt riktigt enkelt att röka räkor själv hemma!

Rökta räkor med whiskyaioli och nybakad focaccia

2 portioner

0 h 50 min

Det finns ett par saker jag nästan alltid väljer om det är med på menyn. En av de sakerna är rökta räkor. Det är bland det bästa jag vet och jag kan äta precis hur många som helst. Men det är ju faktiskt riktigt enkelt att röka räkor själv hemma! Antingen införskaffar man en röklåda för ett par hundralappar eller så röker man på grillen. Jag föredrar röklåda eftersom det är lite mer lätthanterligt (det är alltså inte jag som står för grillandet i vår familj..) Är man riktigt bekväm av sig köper man med sig rökta räkor från affären och lägger krutet på tillbehören istället, ni vet att jag inte dömer någon för hur man gör.

Recept: Linnéa Seidel

Tortilla med räkor och nudlarHet tortilla med marinerade räkor och nudlar.

Gör Linnéas lätta tortilla med räkor, nudlar och härliga kryddor.

Läs mer
Skaldjurspasta med kräftor och musslorSkaldjurspasta med kräftor och musslor.

Kräftstjärtar och vongolemusslor gör den här pastan sagolik. Lägg lite tid på att steka lök och vitlök riktigt mjuka så de blir löjligt söta och goda.

Läs mer
Räkor, musslor och ostron som alla smakar umamiUmami – en fråga om smak.

Många av våra läckraste råvaror och anrättningar har en riklig smak av umami, men denna välsignelse kan skapa stora problem i kombination med vin.

Läs mer
grillade skaldjur i form Grillade skaldjur med örtmarinad.

Att duka upp ett helt fat med grillade skaldjur är effektfullt och otroligt gott! Servera det som en härlig förrätt eller varmrätt med örtmarinad och baguette.

Läs mer