Adega Velha

Adega Velha betyder "den gamla källaren" och är en portugisisk brandy från Aveleda. De har sin bas i Vinho Verde men har utvecklat sin verksamhet på flera sätt.

Fat i Adega Velha

Adega Velha är en portugisisk brandy som skapats av företaget Aveleda. Adega Velha betyder “den gamla källaren”, efter den allra första källaren som byggdes på Quinta da Aveleda. I den här källaren lagras all deras brandy.

Druvorna, som väljs ut för sin höga fruktsyra, kommer från egendomens egna vingårdar. Efter jäsning genomgår vinet en långsam destillation i en ”alambic charentais”. Det är en destillationspanna gjord av koppar, samma teknik som också används för framställning av cognac. Precis som i Cognac görs destillationen 2 gånger.

Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den 5:e generationen Guedes. Man har sitt bas i området Vinho Verde men har under åren utvecklat sin verksamhet, och är nu aktiva även i regionerna Douro och Barraida.

Att ha ett sinne för detaljer och att bedriva tillverkningen på ett hållbart sätt, samt att bevara den biologiska mångfalden är tre viktiga kärnvärden i verksamheten. Det har bland annat visat sig genom att företaget är certifierat enligt ISO 14001, 14040 OCH 50001.

Besök Adega Velhas hemsida.