11 midsommardrinkar.
Somriga smaker som fläder, syren, akvavit och jordgubb hittar du i dessa drinkar, som kan vara ett trevligt alternativ på sommarfesten.
Läs mer »Ett festligt, ginbaserat midsommarbål som kan anpassas efter allas smak genom att tillsätta olika bär och frukter, beroende på säsongens tillgång. Förutom att den är väldigt god ger den en wow-faktor till din bordsdukning.
Midsommar är verkligen en folkfest där vänner och familjer samlas för att fira den sommar vi håller så kär. Ofta är vi många som samlas och då är det perfekt att servera bål. Här är ett enkelt, fräscht och riktigt gott midsommarbål. I denna midsommarbål förenas härliga smaker av gin, citron och mousserande vin med goda frukter och bär. Dessutom med inslag av mynta eller citronmeliss som ger en fräschör!
25 cl Hernö Old Tom Gin
20 cl Sockerlag
25 cl Citronjuice
75 cl Mousserande vin
Is
Bålskål
Frukter och bär i säsong, t.ex. hallon, jordgubbar, blåbär och äpplen
Citron- eller apelsinskivor (en citron/apelsin)
Mynta eller citronmeliss (ca en näve/kruka)
Häll gin, sockerlag och citronjuice tillsammans med ditt val av frukter, bär, citron- eller apelsinskivor och mynta/citronmeliss i en stor bålskål och rör om.
Tillsätt det mousserande vinet följt av isen och rör försiktigt och kort.
Servera gärna bålen i vinglas med is.
357,00 kr
Basen i denna sommarbål är Hernö Old Tom som är en gin med mjuk textur, lätt sötma och örtiga toner. Den har dessutom smak av unga och krispiga enbär som följs av blommande tall.
Somriga smaker som fläder, syren, akvavit och jordgubb hittar du i dessa drinkar, som kan vara ett trevligt alternativ på sommarfesten.
Läs mer »Midsommar står för dörren och det är dags att duka upp en sprakande midsommarbuffé. Jag gillar själva tanken med att göra en buffé. Då kan du enkelt laga mat så det garanterat finns något som passar alla.
Läs mer »Bål är tacksamt att servera till många när man själv vill ha tid att mingla med gästerna och här tipsar vi om 10 goda bålrecept.
Läs mer »Kryddmästare Jonas Odland ger rekommendationer på snaps till rätter på det klassiska midsommarbordet men även till bordet med vegansk mat.
Läs mer »