Midsommarbål.

Ett festligt, ginbaserat midsommarbål som kan anpassas efter allas smak genom att tillsätta olika bär och frukter, beroende på säsongens tillgång. Förutom att den är väldigt god ger den en wow-faktor till din bordsdukning.

Midsommarbål
logo

6-8

logo

0 h 10 min

Midsommar är verkligen en folkfest där vänner och familjer samlas för att fira den sommar vi håller så kär. Ofta är vi många som samlas och då är det perfekt att servera bål. Här är ett enkelt, fräscht och riktigt gott midsommarbål. I denna midsommarbål förenas härliga smaker av gin, citron och mousserande vin med goda frukter och bär. Dessutom med inslag av mynta eller citronmeliss som ger en fräschör!

Midsommarbål:

Ingredienser

  • 25 cl Hernö Old Tom Gin

  • 20 cl Sockerlag

  • 25 cl Citronjuice

  • 75 cl Mousserande vin

  • Is

  • Bålskål

  • Frukter och bär i säsong, t.ex. hallon, jordgubbar, blåbär och äpplen

  • Citron- eller apelsinskivor (en citron/apelsin)

  • Mynta eller citronmeliss (ca en näve/kruka)

Gör så här

    1. Häll gin, sockerlag och citronjuice tillsammans med ditt val av frukter, bär, citron- eller apelsinskivor och mynta/citronmeliss i en stor bålskål och rör om.

    2. Tillsätt det mousserande vinet följt av isen och rör försiktigt och kort.

    3. Servera gärna bålen i vinglas med is.

Hernö Old Tom Gin

357,00 kr


Basen i denna sommarbål är Hernö Old Tom som är en gin med mjuk textur, lätt sötma och örtiga toner. Den har dessutom smak av unga och krispiga enbär som följs av blommande tall.