Rabarberspritz.

Mattias Larsson, mer känd som Fredagskocken, har gjort en fantastiskt god spritz med cognac, prosecco och somrig rabarber. En perfekt sommardrink att bjuda på innan middagen eller till småplock.

Rabarberspritz

Foto: Cecilia H Larsson

Renault Carte Noir Extra

Renault Carte Noir Extra

Frankrike

Systembolaget nr:

19701

649,00 kr


Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

Italien

Systembolaget nr:

7993601

179,00 kr


logo

1

logo

0 h 15 min

Rabarberspritz:

Ingredienser

  • 5 cl Renault Carte Noir Extra

  • 3 cl rabarbersirap*

  • 12 cl Prosecco

  • 1 liten rabarberstjälk

  • is

Gör så här

    1. Lägg is i en stor vinglaskupa.

    2. Häll i cognac, rabarbersirap och prosecco.

    3. Sätt i rabarberstaven, rör om och servera direkt.

Rabarbersirap:

Ingredienser

  • 200 g rabarber

  • 2 dl strösocker (180 g)

  • 1 ¼ dl vatten

Gör så här

    1. Skiva rabarbern och lägg den i en kastrull.

    2. Tillsätt socker och vatten och koka i ca 5 minuter.

    3. Mixa och sila.

Renault Carte Noir Extra

649,00 kr


Renault Carte Noir Extra har en komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikos, apelsin, nötter, chokladtryffel, örter, vanilj och marsipan.

Den Eau-de-Vie som används kommer från tre områden i Cognac: Grande och Petite Champagne för att ge en mjukare, rundare längre finish, och Fins Bois för kompletterande inslag av frukt, blommor och kryddor. De är alla lagrade upp till 20 år på ekfat.

Ruffino Prosecco Treviso Organic Brut

179,00 kr


En ekologisk prosecco med torr smak och inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.

Recept: Mattias Larsson

Drink med rabarber och rosmarin

Rabarber och rosmarin.


En vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!

Läs mer »