Rabarber och rosmarin.
En vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!
Läs mer »Mattias Larsson, mer känd som Fredagskocken, har gjort en fantastiskt god spritz med cognac, prosecco och somrig rabarber. En perfekt sommardrink att bjuda på innan middagen eller till småplock.
Foto: Cecilia H Larsson
5 cl Renault Carte Noir Extra
3 cl rabarbersirap*
12 cl Prosecco
1 liten rabarberstjälk
is
Lägg is i en stor vinglaskupa.
Häll i cognac, rabarbersirap och prosecco.
Sätt i rabarberstaven, rör om och servera direkt.
200 g rabarber
2 dl strösocker (180 g)
1 ¼ dl vatten
Skiva rabarbern och lägg den i en kastrull.
Tillsätt socker och vatten och koka i ca 5 minuter.
Mixa och sila.
649,00 kr
Renault Carte Noir Extra har en komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av aprikos, apelsin, nötter, chokladtryffel, örter, vanilj och marsipan.
Den Eau-de-Vie som används kommer från tre områden i Cognac: Grande och Petite Champagne för att ge en mjukare, rundare längre finish, och Fins Bois för kompletterande inslag av frukt, blommor och kryddor. De är alla lagrade upp till 20 år på ekfat.
179,00 kr
En ekologisk prosecco med torr smak och inslag av tuttifrutti, päron och en fläkt av mandelmassa.
Recept: Mattias Larsson
En vacker, syrlig och fräsch drink från Rebecca Hübbes bok Dejlig - att samlas kring mat från morgon till kväll. Om man inte orkar vänta tills rabarbern kommer går det utmärkt att använda fryst!
Läs mer »En somrig och bubblande drink med smak av sötsyrliga, solmogna jordgubbar. Jordgubbsspritz är enkel att göra och kan även göras i större mängd som bål.
Läs mer »Rhubarb Schmubarb är en bubblig och läskande drink med smak av rabarber och jordgubbar. Den perfekta drinken under vår och sommar!
Läs mer »En fräsch och god sommardrink med cognac, lime och mynta skapad av Fredrik Larsson, mer känd som Fredagskocken. Perfekt till de varma sommardagarna!
Läs mer »